More


  Lucrări de nivel mondial la “Zilele Medicale ale Ţării Oaşului”

  =

  medical

  Cea de-a VII-a ediţie a “Zilele Medicale ale Ţării Oaşului”, care a adus în judeţul nostru nume mari ale medicinei româneşti, s-a încheiat sâmbătă într-un cadru festiv. Timp de două zile, complexul turistic de la Valea Măriei a fost gazda pentru dezbateri medicale ample, tema din acest an fiind “Actualităţi în pneumologie”.

  Concluziile au fost extrem de bune, lucrările prezentate având un nivel deosebit de ridicat. Preşedintele comitetului ştiinţific al evenimentului şi persoana de la care a pornit ideea organizării acestui eveniment, conf. dr. Vasile Negrean, a arătat că printre invitaţi se numără zeci de medici din Satu Mare, Cluj-Napoca, Maramureş, Braşov, dar şi din Ucraina. “Lucrările au avut un înalt nivel, fiind prezentate de profesori şi conferenţiari. Ele se pot ridica, ca şi valoare ştiinţifică, la nivel european şi chiar mondial, pentru că au fost bine structurate, bine prezentate, cu adresabilitate mare asupra colegilor mai tineri, dar şi al colegilor de medicină generală şi chiar şi a noastră, a celor care suntem în învăţământul universitar. Putem spune că se merge de aici în concediul de vară cu încărcare ştiinţifică la nivel foarte bun şi că suntem foarte mulţumiţi de ceea ce s-a realizat aici, timp de două zile, din punct de vedere ştiinţific”, a declarat conf. dr. Vasile Negrean.
  Simpozionul ştiinţific a fost  organizat de Instituţia Prefectului Satu Mare, Consiliul Judeţean, Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură Orăşenească Negreşti-Oaş, Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Colegiul Medicilor, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Clinica Medicală IV Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img