More


  Negreşti-Oaş face paşi rapizi spre standardele Uniunii Europene

  =

  negresti

  Investiţiile făcute în Negreşti-Oaş schimbă faţa oraşului. Mai multe artere de drum au fost reabilitate, în timp ce se lucrează la reţeaua de apă şi canal. Puncte importante pe agenda primarului Aurelia Fedorca sunt şi clădirea Complexului Cultural, dar şi investiţiile în staţiunea Luna Şes. Cea mai grea parte a investiţiilor a fost cea birocratică. Edilul şef negreştean subliniază că actualele şantiere deschise au în spate foarte multă muncă pentru realizarea sudiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice.

  Dezvoltarea armonioasă a Negreştiului, o prioritate

  Primarul Aurelia Fedorca a precizat că şi-a luat foarte în serios rolul de edil al oraşului Negreşti-Oaş, ţinând cont în dezvoltarea urbei de nevoia dezvoltării armonioase, în limitele bugetului local. Totuşi, graţie muncii depuse anterior, primarul Aurelia Fedorca poate spune că încet, încet modul în care arată oraşul Negreşti-Oaş se schimbă. “Eu mi-am luat foarte în serios rolul pe care mi l-am asumat în 2012. L-am luat în cunoştinţă de cauză pentru că trăiesc de 32 de ani în Negreşti-Oaş şi îi cunosc foarte bine nevoile. Am în planul meu o dezvoltare armonioasă a oraşului, ţinând cont de viaţa de zi cu zi. Noi susţinem dezvoltarea învăţământului, a sănătăţii, a culturii. Am încercat să atingem toate domeniile. Problema este că bugetul oraşului Negreşti-Oaş este limitat şi era deja angajat în nişte cheltuieli destul de clare. Mă refer la salariile personalului din serviciile şi instituţiile din subordine, mă refer la cheltuielile materiale. Bugetul nostru este de mai bine de 100 de miliarde de lei vechi, dar numai iluminatul public ne costă mai bine de un miliard de lei vechi pe an. Avem o rată de credit, pe care trebuie să îl ducem până în 2031”, a spus primarul Negreştiului.

  Complexul Multicultural, un obiectiv major
  Un punct important pe ordinea de zi a primarului Fedorca este realizarea Complexului Multicultural. Atât edilul şef cât şi consilierii locali şi-au asumat un risc mare, dar în final au găsit finanţare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi astfel au reuşit să pună piatra de temelie a Complexului chiar în prezenţa fostului ministru Liviu Dragnea. “După data de 16 august, după ce se termină Zilele Oraşului, constructorul va veni pe şantier pentru a începe lucrările. Eu sper că până ce vine frigul să terminăm partea subterană, să ieşim la nivelul solului. Pentru că acest Complex Multicultural, faţă de tot ceea ce înseamnă centrală termică sau partea de apă, are o parcare de o sută de locuri. Ceea ce va fi frumos la această clădire este că toate corpurile vor funcţiona independent. Va fi sală de spectacole, sală de cinema şi bibliotecă. Este foarte important faptul că imobilul va fi independent energetic, pentru că vor fi montate panouri fotovoltaice”, a spus Aurelia Fedorca.

  Un festival pentru fiii Ţării Oaşului
  Primarul Fedorca a spus că după o lungă perioadă de consultare on-line, unde negreştenii au avut posibilitatea să decidă, organizatorii Festivalului „Zestrea Oaşului” de la Negreşti-Oaş, care se va desfăşura în perioada 15-16 august, au hotărât ca acest eveniment să aibă loc. Astfel, cap de afiş în ceea ce priveşte muzica uşoară sunt Smiley şi Delia, iar în ceea ce priveşte muzica populară vor fi invitaţi Dumitru Fărcaş şi Ansamblul „Dor Transilvan”. “Am dorit să punem sub această umbrelă toate manifestările pe care le facem, începând de la cele tradiţionale, cu cele sportive şi ştiinţifice, şi culminând cu programul artistic care va fi în zona centrală a oraşului. Sperăm ca fiii zonei, dar şi invitaţii lor, să se simtă bine. Noi am avut un an în care din cauza restricţiilor bugetare am decis, împreună cu Consiliul Local, să nu mai organizăm această sărbătoare. Dar, în final, s-a dovedit o decizie nu prea înţeleaptă. Am primit mai multe mesaje în care foarte mulţi oameni ne-au întrebat de ce nu facem o astfel de manifestare, care reprezintă un loc de întâlnire a lor. A celor plecaţi în străinătate cu cei de acasă “, a spus Aurelia Fedorca.

  Bani pentru Luna Şes
  Bani de la Guvern vor veni spre Negreşti-Oaş şi pentru a se putea finaliza investiţiile la staţiunea Luna Şes. Unul dintre punctele importante este asigurarea surselor de alimentare cu energie electrică, în aşa fel încât investitorii să poată pune aici bazele unor afaceri de succes în domeniul turistic.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img