More  Podul Decebal va intra în REABILITARE. Primăria INVESTEŞTE 18 milioane de lei

  - Advertisement -

  pod

  Primăria Satu Mare, cu acordul Consiliului Local, va pompa în reabilitarea Podului Decebal nu mai puţin de 18 milioane de lei. Licitaţia va fi organizată în 18 august, în timp ce termenul de execuție al lucrărilor este preconizat la 36 luni, iar garanția acordată lucrarilor va fi de 48 luni.

  Proiectul avizat favorabil de Consiliul Local Satu Mare cuprinde lucrări de refacere şi consolidare a structurii de rezistenţă, lucrări de montare hidroizolaţie, rosturi şi guri de scurgere noi, refacere parapeţi pietonali şi sistem de iluminat, refacere scări de acces pietonale, montare borduri înalte, reparaţii cu mortare speciale şi protecţie anticorozivă a tuturor suprafeţelor atât de metal cât şi de beton. Lucrările de construcţie şi reabilitare propuse vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerinţele de calitate prevăzute în Legea 10/1995 privind rezistenţa şi stabilitatea la acţiuni statice, dinamice şi seismice, siguranţa în exploatare şi protecţia mediului. Suplimentar, măsurile propuse vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, creşterea valorilor de trafic şi creşterea siguranţei circulaţiei rutiere şi pietonale, creşterea duratei de viaţă a Podului Decebal din Municipiul Satu Mare şi punerea în siguranţă a Podului Decebal din punct de vedere al capacităţii portante.
  În ceea ce priveşte costurile, s-a analizat costul pentru realizarea Pasajului superior peste calea ferată strada Fabricii a cărui proiect a fost elaborat de S.C. IPTANA S.A., proiectul având o valoare de 5.990.000 euro (cu TVA) raportat la lungimea pasajului de 1.138 metri liniari, rezultă o valoare de 5.264.000 euro/metri liniari (cu TVA). Pasajul respectiv s-a realizat cu două benzi de circulaţie. Astfel, valoarea rezultată din indicatori raportat la lungimea podului şi a construcţiilor adiacente (viaducte, rampe, bretele) este de 4.416.000 euro cu TVA / 1.083,85 metri liniari, mai mică decât valoarea unitară a lucrării luată comparativ.
  Primăria Satu Mare vrea să modernizeze și strada Depozitelor pentru 2,25 milioane de lei. Lucrările prespun modernizarea străzii Depozitelor pe o lungime totală de 356 metri, prin crearea unui nou sistem rutier din asfalt pe o fundație de balast și piatră spartă și a unui sistem de colectare a apelor provenite din precipitatii.

  foto: pod

  explicaţie foto: REABILITARE. Podul Decebal se află într-o stare de degradare accentuată  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0