More


  POMPIERII trag semnalul de ALARMĂ. Incendiile au pus stăpânire pe vegetaţia uscată

  =

  P1020868

  Echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “SOMES” Satu Mare au intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de nouă incendii în spaţii deschise şi a unuia în spaţiu închis. Urgenţele au fost anunţate prin apelul unic 112, fiind semnalate în zilele de sâmbătă şi duminică.

  Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti-Oaş, Vezendiu, Santău, Boghiş, Satu Mare, Carei şi Odoreu. În total, au fost afectate de pârjolul focului aproximativ zece hectare de mirişti şi vegetaţie uscată. În toate situaţiile cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri. “Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul săptămânii trecute au fost de vegetaţie uscată, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător”, arată ISU Satu Mare, prin intermediul unui coomunicat de presă.
  De asemenea, duminică noaptea, în jurul orei 12.22, I.S.U. Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Lazuri. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexa casei şi la acoperiş, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de flacăra unei brichete în contextul jocului copiilor cu focul, într-o zonă în care erau depozitate materiale combustibile, respectiv paie şi materiale din plastic şi lemn. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars materialul lemons din componenţa anexei, uneltele de uz casnic din încăperea afectată de focar şi acoperişul pe o suprafaţă aproximativă de doi metri pătraţi. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

  foto: foc

  explicaţie foto: ALARMANT. Tot mai multe incendii se produc din cauza neglijenţei sătmărenilor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img