More  Prefectul „DEZLEAGĂ CÂINII” pe cei ce taie ILEGAL arbori. MĂSURI draconice

  - Advertisement -

  arbori1

  Prefectul Eugeniu Avram a decis azi luarea unor măsuri drastice împotriva celor care taie ilegal lemne din pădurile judeţului.

  arbori2

  Acesta a avut dimineaţă o şedinţă cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Satu Mare în cadrul căruia au fost discutate măsurile ce trebuie luate pentru a stopa acest fenomen.

  arbori3

  De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost informat de către pensionari, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice de azi, că pădurile dintre Doba şi Sătmărel, şi cele dintre Ruşeni şi Tătăreşti dispar de pe o zi pe alta.

  Din explicaţiile date de reprezentanţii ITRSV, proprietarii pădurii dintre Doba şi Sătmărel nu sunt reuniţi într-o asociaţie de proprietari şi nici nu şi-au dat pădurea în administrarea unui ocol silvic, fie el de stat sau privat.

  arbori4

  În aceste condiţii, prefectul a convocat o şedinţă pentru vinerea viitoare la Vetiş la care sunt invitaţi să participe toţi proprietarii pădurii respective.

  arbori5

  Trebuie să înţeleagă că trebuie să intre în legalitate. Acel pâlc de pădure trebuie administrat de către cineva. Dacă nu vor înţelege acest lucru, acei proprietari vor suporta rigorile legii. Voi dezlega câinii, a se înţelege aici autorităţile competente, pentru că fenomenul tăierilor ilegale de arbori trebuie stopat în proporţie de 100% – a spus prefectul Eugeniu Avram.

  Nu o dată a fost semnalat în presă faptul că din pădurile judeţului se fură ca în codru. Cele mai vizate erau pădurile din Ţara Oaşlului, dar se pare că flagelul s-a răspândit pe suprafaţa întregului judeţ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts