More  România nu va fi o ţintă a Rusiei, suntem membri ai NATO

  - Advertisement -

  aurescu

  România nu este o ţintă a Rusiei, pentru că este membră NATO şi un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO, a declarat, sâmbătă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

  “În calitatea de membru al Alianţei Nord-Atlantice, România este în perfectă siguranţă, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii”, c a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV. Însă, Aurescu a precizat că trebuie tratate cu atenţie întregul “complex al situaţiei de securitate”din vecinătate, “inclusiv astfel de mesaje”, declarându-se convins că “România nu va fi o ţintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federaţiei Ruse, pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO”.

  În acelaşi context, ministrul de Externe a declarat că sistemul antirachetă de pe teritoriul României, “care este amplasat într-o bază românească, consacră def apt o prezenţă pe termen lung a Statelor Unite în România, ceea ce reprezintă o garanţie a faptului că România nu se mai întoarce într-o altă sferă de influenţă”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0