More  Sărbătoare de excepţie pentru moţi la Gelu

  - Advertisement -

  gelu1

  Satul Gelu se află azi în mare sărbătoare, moţilor de aici revenindu-le onoarea de a organiza în acest an Ziua Iancului, fiind omagiat astfel Crăişorul Munţilor.

  gelu2

  La sărbătoarea de la Gelu au fost prezenţi şi moţii din satul Mărişel, judeţul Cluj, precum şi moţii din satele Marna, Scărişoara şi, bineînţeles, Gelu. Astfel, moţii de la munte au avut astfel prilejul de a se întâlnii cu fraţii lor de la şes.

  Sărbătoarea a început cu slujba din biserica din sat, după care a avut loc întâlnirea fraţilor moţi din judeţul Cluj şi din judeţul Satu Mare.

  gelu3

  Manifestarea de la Gelu a continuat cu tulnicăresele din Marna, iar după intonarea Imnului de stat, primarul comunei Terebeşti, Mariana Avorniciţii, le-a urat un călduros bun venit la sărbătoarea de la Gelu atât oaspeţilor şi oficialităţilor, cât şi fiilor satului gazdă.

  gelu4

  Prezent la sărbătoarea moţilor din Gelu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a arătat că se bucură că poate fi prezent la această sărbătoare de suflet, o sărbătoare pentru toţi cei care simt româneşte, a mulţumnit şi felicitat organizatorii pentru efortul depuse ca această sărbătoare să fie una reuşită.

  gelu5

  Au mai luat cuvântul preşedintele de onoare a Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu”, Ioan Bâtea, care a arătat că astfel de sărbători amintesc moţilor şi tuturor românilor de dragostea faţă de neam şi patrie, dar şi vicepreşedintele Filialei Satu Mare a Societăţii, Călin Ruba.

  Au fost depuse şi coroane de flori la bustului lui Avram Iancu din curtea căminului cultural din localitate.

  Un sobor de preoţi, printre care preotul paroh Marius Bota, şi preotul Viorel Paşca, fiu al satului Gelu, au binecuvântat, prin rugăciunile lor, sărbătoarea moţilor.

  gelu6

  Sărbătoarea continuă în această perioadă la scena amplasată de organizatori în parcul din spatele Căminului Cultural.

  gelu7

  Moţii din Gelu şi oaspeţii lor vor avea parte, în această seară, de două recitaluri extraordinare susţinute de Veta Biriş şi Nicolae Furdui-Iancu. Sărbătoarea se va încheia târziu în noapte cu un foc de artificii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts