More


  Se FURĂ la greu APĂ în cea mai BOGATĂ comună din România. Jandarmii au închis “ROBINETELE” ilegale

  =

   

  jandarmi

  Certezenii care s-au racordat ilegal la reţeaua de furnizare a apei potabile a oraşului Negreşti-Oaş au fost depistaţi ieri cu ajutorul jandarmilor sătmăreni. Asta după ce angajaţii Apaserv au fost ameninţaţi cu moartea de către unii localnici. Acţiunile de verificare s-au soldat cu succes, fiind depistaţi mai mulţi consumatori mari de apă, care s-au racordat ilegal la reţeaua de apă. Apaserv va sesiza organele de urmărire penală în aceste cazuri, fiind vorba despre infracţiunea de furt.

  Forţele de ordine au dat ieri un sprijin autorităţilor locale şi companiei furnizoare de apă – Apaserv – pentru a-i determina pe certezeni să nu folosească iraţional apa potabilă. “Am făcut o adresă către Jandarmerie în data de 12 august ca să ne acorde sprijinul, iar aceasta, coroborat cu Ordinul Prefectului, a făcut ca să se constituie această echipă şi colegii noştri verifică consumurile de apă la consumatorii din Certeze, cu precădere. Bineînţeles, în limita legalităţii. Vorbesc cu cetăţenii, le explică să nu folosească iraţional apa, să facă economie la apă”, a spus managerul Apaserv, Dan Stegerean.

  Din câte se pare, debitele de apă au mai crescut după utlimele controale efectuate de angajaţii Apaserv. totuşi, există încă probleme mari la Negreşti-Oaş.

   

  “Consumul de apă nu este foarte mare, dar ne aşteptăm ca seara, când lumea este acasă, încep să ude grădini, să avem consumuri mai mari. Nu am mai avut defecţiuni pe reţea. Am montat de dimineaţă un debitmetru pe intrarea în uzina de apă Negreşti, care furnizează date din oră în oră. La ora actuală avem undeva în jur de 300 de metri cubi pe oră intrare în uzina Negreşti. Nu este o cantitate suficientă. Se consumă în aval în continuare, dar sunt parametrii mai normali decât zilele trecute. Continuăm să ducem apă cu cele două maşini ale noastre şi am înţeles că şi pompierii alimentează în unele cartiere”, a spus Dan Stegerean.

  Sprijinul jandarmilor sătmăreni s-a dovedit a avea succesul scontat, fiind depistaţi mari consumatori de apă, care s-au branşat ilegal la reţeaua de apă a Negreştiului, secătuind, practic, capitala Ţării Oaşului. Aceştia se vor alege, cel mai probabil, cu dosare penale.

  “Avem identificaţi câţiva consumatori industriali de apă, care, de fapt, sunt mai implicaţi în consumuri. Colegii mei au plecat la aceşti consumatori să lămurească situaţia, dacă sunt branşamente legale, dacă sunt sub incidenţa unui contract. Dar ştiţi foarte bine că Certezele este într-o situaţie delicată. Acolo nu prea putem vorbi de contracte. Apaserv nu este operator pe Certeze. În acest moment nu avem niciun contract de delegare pe activitatea de apă-canal al localităţii Certeze. Noi putem aceste sesiza neregulile organelor în drept, sub forma unor plângeri. Mă refer la racordurile nelegale pe aducţiunea de apă Negreşti”, a conchis Dan Stegerean.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img