More


  Se zvoneşte prin ziare…

  =

  l Seceta a afectat grav culturile din acest an şi a determinat producătorilor din România pierderi de peste două miliarde de euro. Acestea reprezintă investiţii nerecuperabile şi vor majora, în perioada următoare, preţurile produselor româneşti. Porumbul este cea mai afectată cultură, însă seceta a adus prejudicii şi altor culturi, precum cele de grâu, soia, rapiţă, floarea soarelui, dar şi legumelor.

  l Anul şcolar 2015-2016 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare. Cursurile primului semestru vor începe la 14 septembrie, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial în 10 iulie de Ministerul Educaţiei. Tezele din semestrul I sunt programate pentru 11 decembrie 2015, iar cele din semestrul al II-lea până pe 20 mai 2016. Vacanţa de vară începe pe 18 iunie 2016. Pe 27 mai 2016 se încheie cursurile clasei a XII-a, iar pe 10 iunie ale claselor a VIII-a. Calendarul examenelor naţionale urmează să fie aprobat prin ordine separate ale Ministerului Educaţiei.

  l Hans Klemm a primit confirmarea Senatului Statelor Unite ale Americii ca ambasador în România, prin vot deschis, se arată pe site-ul Congresului american. La audierea în faţa comisiei, Hans Klemm a declarat că România este “un prieten” şi “un partener strategic” al Statelor Unite. El s-a angajat să consolideze relaţiile bilaterale şi, nota bene, să susţină eforturile anticorupţie.

  l Partidul Mişcarea Populară solicită Ministerului Educaţiei să acorde burse tinerilor aromâni. În mod concret, să se găsească resursele necesare pentru a oferi tinerilor aromâni acces la un sistem de burse asemănător celui de care beneficiază tinerii români din Republica Moldova şi Ucraina. Sistemul de burse să fie deschis tinerilor din comunităţile aromână, meglenoromână şi istroromână, precum şi celorlalte comunităţi româneşti aflate la sud de Dunăre.

  l O “armată” sexy, formată din 27 de brazilience, se va lupta pentru obţinerea titlului de cel mai atrăgător posterior din Brazilia, la ediţia din acest an a concursului Miss Bum Bum. Ele au defilat în costume de baie în scopul de a promova evenimentul bulversând traficul rutier din Sao Paolo. Numai 15 din cele 27 de frumoase vor intra în finala concursului, care va avea loc la 15 noiembrie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img