More


  Situaţie fără IEŞIRE la NEGREŞTI-OAŞ! Locuitorii au RĂMAS fără APĂ la ROBINETE!

  - Advertisement -

  negresti01

  Primarul Aurelia Fedorca susţine că situaţia din Negreşti-Oaş este extrem de gravă, oraşul rămânând practic fără apă! În această situaţie, aprovizionarea cu apă se face cu autovehicule speciale, iar apa este adusă din municipiul Satu Mare.

  “În aceste zile trecem printr-o situație dramatică. Ne confruntăm cu o secetă fără precedent în istoria recentă a orașului nostru și cu o perioadă prelungită de caniculă, ceea ce face ca sursele de apă de la care se alimentează orașul nostru să aibă debite foarte scăzute sau chiar deloc”, spune Aurelia Fedorca.
  Principala sursă de apă a orașului Negrești-Oaș este Valea Rea de la Huta Certeze, iar sursa secundară râul Tur. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ocazie cu care reprezentantul de la Apele Române, d-nul Cornel Merce, și reprezentantul Apaserv au spus că la captarea de pe Valea Rea intră în jur de 144 litri/ secundă, dar efectiv în stația din Negrești-Oaș ajung 55 de litri pe secundă. Concluzia lor este că undeva există o risipă uriașă de apă, înainte de a intra în stația de la Negrești-Oaș. Urmare a acestei situații, prefectul a solicitat joi pentru ora 9.00 întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
  Ca variantă provizorie, am solicitat companiei de apă APASERV să distribuie apă în cartierele de blocuri. Două cisterne cu capacitate de 8, respectiv 6 metri cubi, au asigurat azi apă potabilă în cartierele din oraşul Negreşti-Oaş, între orele 9.00-20.00. Punctele de deservire sunt zona blocurilor ANL din cartierul Decebal şi zona Centrului de afaceri din cartierul Baltă. Am primit ajutor și de la ISU Satu Mare: o cisternă cu apă se află pe aleea Trandafirilor, iar alta va sosi mâine, acolo unde va fi nevoie. Cisternele cu apă se vor afla permanent în cartiere până când situația se va ameliora.
  Situația este similară și pe toate străzile situate în amonte: Victoriei, Luna, George Coșbuc, Livezilor, Tudor Vladimirescu, Oașului.
  Recomand tuturor negreștenilor, fie că locuiesc la bloc sau la casă, să înțeleagă că toți avem aceiași problemă. Știu că răbdarea dvs s-a epuizat, știu ce simțiți, dar, în acest moment, nu este altă soluție decât să distribuim apă acolo unde nu este. Din păcate, până vineri ne vom afla tot sub cod portocaliu de caniculă. Sper ca vremea să se schimbe săptămâna viitoare.
  Problema este una gravă, rezolvabilă doar pe termen lung și foarte costisitoare. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme pe viitor, orașul Negrești-Oaș are nevoie de o sursă alternativă de apă de adâncime. De altfel, lucrăm de un an la un proiect în acest sens.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img