More


  Sunt încrezător că Republica Moldova îşi va continua parcursul european

  - Advertisement -

  ponta

  Premierul Victor Ponta i-a transmis, joi, omologului său de la Chişinău, Valeriu Streleţ, că este încrezător că Republica Moldova îşi va continua parcursul în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor europene, cei doi demnitari convenind să se întâlnească, la Chişinău, în această lună.
  “Prim-ministrul Victor Ponta a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ. Cu acest prilej, prim-ministrul Victor Ponta a transmis urări de succes noului guvern din ţara vecină şi a exprimat încrederea în continuarea parcursului către atingerea tuturor obiectivelor europene ale Republicii Moldova”, anunţă Guvernul într-un comunicat remis Agenţiei Mediafax.
  Cei doi premieri au evaluat priorităţile de pe agenda bilaterală, şi în special proiectele de infrastructură energetică şi de transport. În domeniul energetic vor fi continuate proiectele de interconectare planificate şi agreate prin Memorandumul încheiat în acest an. Totodată, s-a stabilit ca în perioada următoare să aibă loc noi contacte la nivelul companiilor din domeniu şi s-a convenit asupra necesităţii urgentării proiectelor aflate în derulare. Stadiul lucrărilor va fi analizat în cadrul viitoarei Comisii interguvernamentale pentru integrare europeană, în toamnă.
  “Prim-ministrul Victor Ponta şi prim-ministrul Valeriu Streleţ au stabilit să se întâlnească la Chişinău în cadrul unei reuniuni de lucru, până la sfârşitul lunii august, pentru continuarea dialogului pe temele prioritate de colaborare bilaterală”, mai spune sursa citată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img