More


  SUTE de elevi îşi încearcă din nou şansa la BAC

  =

  bac

  Din 17 august încep probele din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, atunci când peste 700 de candidaţi din judeţul Satu Mare sunt aşteptaţi să participe la testări. Primele rezultate vor fi cunoscute pe 1 septembrie, iar cele finale, în 4 septembrie.

  Pentru sesiunea de toamnă pentru Bacalaureat 2015 au fost înscriși peste 700 de candidaţi, după cum reiese din datele puse la dispoziţie de către Inaspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare.

  “Pentru sesiunea a II-a s-au înscris circa 700 de candidaţi, care vor fi repartizaţi în două centre de examen, la Satu Mare şi Carei, şi cu două subcomisii, una la Negreşti-Oaş şi una la Tăşnad”, a declarat inspectorul general şcolar Claudiu Mondici.

  Potrivit calendarului oficial, în perioada 17-18 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, respectiv evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. În perioada 18 -19 august a fost programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, în timp ce în perioada 20 – 21 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale – proba D. În 24 august va fi examenul de Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă, în 25 august – Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă, în 26 august – proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă, rspectiv în 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă. În 1 septembrie va avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00), în 2-3 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 4 septembrie se vor afişa rezultatele finale.
  La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică.

  “Din experienţa anilor anteriori nu am constatat o diferenţă a gradului de dificultate la subiecte în a doua sesiune faţă de prima sesiune. Subiectele sunt evaluate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examenare, în timp ce gradul de dificultate l-am putea aprecia ca şi mediu. Atât în prima sesiune cât şi în a doua. Îi sfătuiesc pe candidaţi să se pregătească, să înveţe şi să se prezinte la a doua sesiune”, a mai spus Claudiu Mondici.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img