More

    Un nou accident deosebit de grav pe şoselele judeţului

    gherta

    Un nou accident rutier deosebit de grav s-a produs joi, după ora 19.00, pe raza judeţului Satu Mare. Concret, din cauza vitezei excesive şi a neatenţiei, Vasile Ştrango, în vârstă de 25 de ani – şoferul maşinii, a proiectat autoturismul într-un cap de pod, rezultând un mort – Radu Lazăr, în vârstă de 26 de ani – şi trei răniţi grav – Vasile Ștrango, Ion Bud și Florin Maluț, în vârstă de 20 şi respectiv 27 de ani.

    Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare a fost anunţat joi, în jurul orei 19.13, despre producerea unui accident rutier deosebit de grav pe raza localităţii Gherţa Mică. La faţa locului au fost dislocate forţe din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, trei ambulanţe tip S.M.U.R.D., care au intervenit în colaborare cu alte două ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

    Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că în urma coliziunii unui autoturism cu un cap de pod au rezultat patru victime, dintre care o persoană, în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, nu a supravieţuit. Pompierii, paramedicii şi personalul medical au intervenit şi pentru acordarea primului ajutor medical celorlalte trei victime, acestea, ulterior, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare.

    Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că Vasile Ştrango avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE