More

    Un nou val de violenţe în judeţ

    valAngajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare continuă să fie solicitaţi la foc continuu în toate părţile judeţului, acolo unde actele de violenţă sunt la ordinea zilei. Din câte se pare, alcoolul consumat în exces, coroborat cu valul de căldură şi cu neînţelegeri mai vechi, generează o creltere a violenţelor.

    Poliţiştii Secţiei Valea Vinului au fost solicitaţi luni, la ora 12.00, să intervină la un caz de lovire, produs pe raza localităţii Păuleşti. Oamenii legii au stabilit că la data de 09 august a.c., în jurul orei 17.00, între Karoly V. şi Tibor C., pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri, a intervenit un conflict spontan, în timpul căruia cel de-al doilea i-ar fi aplicat primului o lovitură cu pumnul la nivelul feţei. Conform certificatului medico-legal bărbatul necesită pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale.

    De asemenea, tot luni, poliţiştii Secţiei Satu Mare au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Botiz, judeţul Satu Mare, a avut loc un incident. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că pe fondul unor discuţii personale şi a consumului de alcool între Augustin P. şi Gabor S. ar fi intervenit un conflict spontan, cei doi aplicându-şi lovituri reciproc cu palmele, la nivelul corpului. Nu a fost necesară intervenţia personalului medical pentru acordarea îngrijirilor medicale. În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

    Totodată, poliţiştii din Acâş au fost sesizaţi luni, prin apelul unic naţional de urgenţă 112, despre faptul că pe raza localităţii Unimăt, judeţul Satu Mare, o persoană ar fi fost agresată.

    În urma verificărilor efectuate s-a constatat că Ioan N., de 61 de ani, pe fondul unor neînţelegeri şi a consumului de alcool, i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii, la nivelul corpului, fiului său vitreg, în vârstă de 52 de ani. Nici în acest caz nu a fost necesară intervenţia personalului medical. Poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

    Luni, la ora 19.40, o localnică din Urziceni a reclamat poliţiştilor din cadrul Secţiei Carei faptul că ar fi fost ameninţată. Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au stabilit că pe fondul unor neînţelegeri şi a faptului că Berta V. a refuzat să-i furnizeze curent electric de la reţeaua proprie, numitul Anton S., ţinând în mână un obiect tăios, ar fi ameninţat-o pe aceasta cu acte de violenţă. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare.

    Robert Marcus

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE