More


  Victor Ponta: Limba română este piatra de temelie a identității noastre

  =

  1

  Premierul Victor Ponta spune că Ziua Limbii Române reprezintă o sărbătoare de suflet pentru toți românii din țară, din Republica Moldova și din întreaga lume.

  Ziua Limbii Române — o sărbătoare de suflet pentru toți românii din țară, din Republica Moldova și din întreaga lume! Este o zi în care ne sărbătorim moștenirea și valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba română este piatra de temelie a identității noastre — pentru noi, cel mai frumos grai din lume. Poate că a vorbi și a scrie în română ni se pare acum o rutină, dar lupta strămoșilor noștri pentru acest drept a fost una grea, iar câștigul adus culturii europene de marii noștri creatori este neprețuit. La mulți ani tuturor!“, a scris premierul, luni, pe Facebook.

  Ziua Limbii Române a fost instituită în anul 2013, când o lege în acest sens a fost adoptată de Parlament. Actul normativ prevede că Ziua Limbii Române urmează să fie sărbătorită de autoritățile publice din România și de reprezentanțele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau alte instituții românești din străinătate, “prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative și artistice cu caracter evocator sau științific consacrate istoriei limbii române”. Ziua Limbii Române se sărbătorește și în Republica Moldova.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img