More


  Zilele Medicale ale Ţării Oaşului – un succes profesional

  =

  medicale01

  Ajunse la cea de-a VII-a ediţie, “Zilele Medicale ale Ţării Oaşului” aduc la un loc nume mari ale medicinei româneşti. Astfel, timp de două zile, respectiv ieri şi azi, Complexul Turistic de la Valea Măriei este gazda pentru dezbateri medicale ample, tema din acest an fiind “Actualităţi în pneumologie”. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr de patru preşedinţi de asociaţii naţionale de profil, ceea ce a garantat profesionalismul lucrărilor.

  Sprijin consistent
  Simpozionul ştiinţific este organizat de Instituţia Prefectului Satu Mare, Consiliul Judeţean, Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură Orăşenească Negreşti-Oaş, Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Colegiul Medicilor, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Clinica Medicală IV Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca. Deschiderea oficială, care a avut loc ieri, a fost onorată cu prezenţa de către prefectul Eugeniu Avram, managerul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, managerul Spitalului Judeţean, Marcela Papici, respectiv directorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare.

  Prezenţă internaţională
  Preşedintele Comitetului ştiinţific şi persoana de la care a pornit ideea organizării acestui eveniment, respectiv conf. dr. Vasile Negrean, a precizat că printre invitaţi se numără zeci de medici din Satu Mare, Cluj-Napoca, Maramureş, Braşov, dar şi din Ucraina. “Ne bucurăm că am reuşit şi anul acesta să aducem în zona Ţării Oaşului, de fapt la Complexul Valea Măriei, peste o sută de medici, atât din zona Oaşului, cât şi din zona Clujului, Baia Mare, Satu Mare, chiar şi din Braşov. Şi sunt şi colegii noştri de peste Tisa, din Ucraina. Acest simpozion are ca şi temă patologia vasculară, actualităţi, de fapt, în patologia vasculară, ceea ce cuprinde o gamă largă de boli, unde sunt prezente afecţiunile acestor vase. De la patologia neurologică, metabolică, vasculară periferică, venoasă, a vaselor limfatice”, a spus Vasile Negrean.

  Invitaţi de prestigiu în acest an
  Vasile Negrean a spus că lucrările au un înalt statut profesional, în condiţiile în care la Valea Măriei participă nume grele ale medicinei româneşti. “Sunt onorat că în acest Complex sunt patru preşedinţi de societăţi naţionale. De la profesorul Aurel Andercou, care este preşedintele Societăţii de Angiologie, conferenţiarul Ioan Andrei Vereşiu, care este preşedintele Federaţiei Române de Diabet, doamna conferenţiar Gabi Roman, care este preşedinta Asociaţiei Române de Studiu al Obezităţii, şi domnul conferenţiar Sorin Barbu, care este preşedintele Clubului Român de Pancreas. Iată că am reuşit să adunăm oameni de o foarte bună calitate”, a spus Vasile Negrean.

  Prefectura, alături de medici

  medicale02
  Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să îi felicite pe organizatori şi i-a invitat pe medici să se alăture eforturilor intreprinse de Guvernul României pentru dezvoltarea sistemului medical. “Aş vrea să apreciez în mod deosebit organizatorii, că reuşesc să continue acest eveniment, devenit deja o tradiţie, mă refer la organizarea zilelor medicale în Ţara Oaşului. Din acest punct de vedere nu pot decât să le urez mult succes. Mă bucur că sunt prezent şi eu la a VII-a ediţie a acestui eveniment ştiinţific în judeţul nostru. Cu această ocazie, sper ca specialiştii care participă să îşi găsească răspunsuri la problemele lor profesionale, spre satisfacţia lor şi, în primul rând, spre binele potenţialilor pacienţi. Aş dori să îi asigur de tot sprijinul meu şi îi provoc să se alăture demersurilor noastre profesionale a Instituţiei Prefectului, a Guvernului României, pentru a identifica cele mai bune soluţii de politici publice în domeniul sănătăţii, în aşa fel încât să ne atingem ţelul comun spre binele profesiei cât şi a viitorilor pacienţi”, a declarat Eugeniu Avram.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img