Aviația militară turcă a bombardat poziții ale PKK după atacul sângeros atribuit rebelilor kurzi2

Forțele armate turce au anunțat luni că avioane F-16 și F-14 au bombardat 13 poziții ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la o zi după ce rebelii kurzi au detonat explozivi pe un drum din sud-estul Turciei, într-un atac în care au fost uciși și răniți soldați turci, relatează Reuters.

Într-un comunicat postat pe site-ul său, armata nu a specificat numărul militarilor uciși, însă PKK a afirmat că în atacul cu bombă din zona Daglica, provincia Hakkari, și-au pierdut viața 15 soldați turci. O sursă din cadrul forțelor de securitate turce a declarat pentru Reuters că în atac au fost uciși 16 soldați.

Într-o intervenție la postul de televiziune privat A Haber, președintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat “consternat” de acest atac, indicând că s-a produs în timpul unei operațiuni de “curățare” a forțelor armate asupra pozițiilor PKK.

Ankara a lansat în iulie o importantă campanie “antiteroristă” împotriva gherilei kurde, punând capăt unui armistițiu de doi ani.

Militarii desfășoară zilnic operațiuni aeriene și terestre în fiefurile PKK din sud-estul Turciei și din nordul Irakului. Circa 70 de membri ai forțelor turce au fost uciși până în prezent.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts