More


  Bănicioiu: Avem un plan de reabilitare de spitale județene

  - Advertisement -

  4

  Ministerul Sănătății (MS) are un plan de reabilitare de spitale județene, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu, vineri, la inaugurarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

  “Avem un plan de reabilitare, toate eforturile noastre se coordonează cu autoritățile locale, pentru că majoritatea spitalelor județene sunt în subordinea autorităților locale, multe dintre ele au planuri bine definite și stabilite și votate în consiliile județene. Au început o parte dintre ei, participăm și noi suplimentar cu fonduri acolo, în măsura posibilităților”, a precizat Bănicioiu.

  Întrebat cum va face să acopere creșterile salariale promise medicilor având în vedere că CNAS nu plătește salarii, ci servicii medicale, ministrul Sănătății a precizat că CNAS decontează serviciile medicale către unitățile sanitare prestatoare de servicii medicale.

  “Evident se va face lucrul acesta prin modificarea tarifelor de caz ponderat prin modificarea anexelor contra cadru cu fiecare unitate în parte. Se vor renegocia contractele. Se vor modifica. Discuțiile au început, dar pentru ca să vă dați seama, pentru a da tranșa de la 1 octombrie, deja se fac simulări și fiecare Casă județeană practic își face simulări și calcule pe fiecare spital în parte”, a afirmat Bănicioiu.

  El a menționat că bugetul pentru materiale sanitare nu va fi afectat.

  “Bugetul pentru medicamente nu va fi afectat tocmai ca să nu fie vreo confuzie. Veți vedea în săptămânile următoare vești bune tocmai ca să vă convingă că ceea ce vă spun este adevărat și nu numai, dar este în planul acțiunilor pe care ni le-am propus (…) banii de spital sunt banii de spital, banii de medicamente sunt banii de medicamente. Mărirea salarială în cazul medicilor se face la 25% din ce câștigă acum, deci includem și sporurile”, a explicat ministrul Sănătății.

  Întrebat ce trebuie făcut pentru ca medicii să meargă și la spitale mici din localități să profeseze, el a răspuns că sunt mai multe posibilități. “În primul rând să aibă posturi, în al doilea rând salariile mai atractive.

  El a mai spus că Unitățile de Primiri Urgențe de la spitalele ‘Bagdasar Arseni’ și ‘Sf. Ioan’ vor fi incluse în bugetul de anul viitor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img