More  Băsescu, audiat la Parchet pentru ameninţarea Gabrielei Firea

  - Advertisement -

  basescu

  Traian Băsescu a venit, vineri, înainte de ora 12.00, la Parchetul instanţei supreme, fiind citat pentru a da o declaraţie în dosarul în care este acuzat de ameninţarea Gabrielei Firea, după schimbarea încadrării faptei. La plecare, Traian Băsescu a declarat că n-a făcut decât un lucru simplu şi va continua să se apere. Întrebat dacă a dat o declaraţie în faţa anchetatorilor, el a răspuns afirmativ.

  Avocatul senatoarei PSD, Lucian Bolcaş, a spus, la sosirea la sediul Parchetului, că audierea lui Traian Băsescu de vineri “e o procedură normală a audierii unui inculpat ca toţi inculpaţii de teapa lui”. Întrebat ce crede că le va declara anchetatorilor, Bolcaş a răspuns “Poveşti”, adăugând că e de părere că nici Traian Băsescu “nu ştie ce să mai povestească”, dar că fostul preşedinte “va trebuie să le explice (procurorilor – n.r.) de ce adresarea către doamna senator Firea că nu-şi va mai găsi soţul acasă nu constituie o ameninţare”.

  Întrebat dacă aceasta va fi cea mai grea audiere la care a participat, Bolcaş a răspuns că declaraţia lui Băsescu de vineri ar reprezenta “cea mai importantă audiere pentru România”. “Cred că este foarte importantă, trebuie să se aleagă odată şi odată apele, să se ştie că există două categorii de oameni: unii care reprezintă civilizaţia şi buna-cuviinţă, iar alta care reprezintă ceea ce Octavian Paler denumea mârlănia”, a mai spus Bolcaş.

  Fostul preşedinte a fost citat de procurori, pentru a da o declaraţie, după ce, pe 2 septembrie, aceştia au schimbat încadrarea faptei de care este acuzat Băsescu faţă de Gabriela Firea, din şantaj în ameninţare.

  Întrebat de jurnalişti ce le va spune procurorilor, Băsescu a răspuns râzând: “Nu ştiu, depinde ce mă întreabă”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts