More


  Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare

  - Advertisement -

  4

  Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie – 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de orașe, campania “Promenada Inimilor”, cu scopul promovării activității fizice ca parte a prevenției bolilor cardiovasculare.

  Potrivit unui comunicat de presă al Fundației Inimii remis marți AGERPRES, campania, la care sunt așteptate să participe peste 10.000 de persoane, se va desfășura la Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bistrița, Brăila, Brașov, Câmpia Turzii, Caransebeș, Cluj, Constanța, Craiova, Dej, Focșani, Gherla, Giurgiu, Iași, Onești, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Satu Mare, Sibiu, Sighetu Marmației, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Timișoara, Târgu Mureș, Vaslui și Chișinău.

  “Fundația Română a Inimii (FRI) și Societatea Română de Cardiologie (SRC) continuă lupta împotriva bolilor cardiovasculare, celebrând în fiecare an, pe 29 septembrie, Ziua Mondială a Inimii, prin organizarea unor evenimente menite să atragă atenția asupra factorilor de risc cardiovascular. România se află printre țările din Europa cu o rată ridicată a mortalității, deși numărul deceselor provocate de bolile cardiovasculare a scăzut în ultimii 10 ani. Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60% din totalul deceselor înregistrate”, afirmă reprezentanții fundației.

  Conform acestora, estimările indică date la fel de “alarmante” pe viitor, în special prin contribuția factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, dislipidemie, fumat, obezitate, diabet zaharat, sedentarism.

  “Grav este că incidența bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor tinere a crescut. Campania dedicata Zilei Mondiale a Inimii își propune să informeze și să faciliteze accesul populației la mijloace de reducere a factorilor de risc, sub îndemnul: ‘Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?'”, se precizează în comunicatul de presă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img