More  Coaliţia nu susţine proiectul lui Marius Manolache

  - Advertisement -

  Liviu-Dragnea-primvice-prem

  Liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că regretă faptul că deputatul social-democrat Marius Manolache a depus iniţiativa legislativă privind formularea apelului doar în favoarea inculpatului la completul de 5 judecători al ICCJ, precizând că proiectul nu are susţinerea coaliţiei.

  “Nu susţinem un asemenea proiect de lege. Nu are, din punctul nostru de vedere şi al meu, personal, nicio logică juridică. (…) Cu mine nu s-a consultat, sunt absolut convins că nici cu grupul în mod oficial. Cu partidul, cu atât mai puţin. (…) Regret foarte mult că a apărut o asemenea iniţiativă legislativă”, a spus Dragnea, adăugând că a aflat despre acest proiect abia în dimineaţa zilei de luni. Liviu Dragnea a precizat că deputatul Marius Manolache nu s-a consultat nici cu Ministerul Justiţiei, iar o astfel de discuţie este necesară în cazul oricărui proiect privind modificări în domeniul justiţiei. Preşedintele PSD s-a mai arătat deranjat de iniţiativa deputatului, însă a adăugat că nu va mai încerca să discute cu acesta, având în vedere că Manolache nu se află la primul astfel de proiect ce vizează justiţia. “Am mai vorbit şi probabil că vorbim degeaba pe subiectele acestea”, a spus Dragnea.

  Deputatul PSD Marius Manolache a propus o iniţiativă legislativă de modificare a legii organizării judiciare potrivit căreia “completele de 5 judecători vor soluţiona apelurile şi cerererile în cauzele judecate în primă instanţă de Secţia penală a ICCJ şi judecă şi alte cauze date în competenţa lor prin lege, precum şi ca instanţă disciplinară. Apelul nu poate fi declarat decât în favoarea inculpatului”. “Iniţiatorul apreciază că nu poate fi exercitată calea de atac a apelului împotriva unei hotărâri pronunţate în fond de către instanţa supremă decât în favoarea persoanei deferintă justiţiei”, mai arată iniţiatorul în expunerea de motive a proiectului. Proiectul depus de deputatul PSD în10 iunie urmează să intre în dezbaterea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts