Cu CAIACELE pe SOMEŞ şi cu BICICLETELE pe DIG. Săptămâna MOBILITĂŢII Europene (GALERIE FOTO)caiac

La Satu Mare au fost organizate, azi dimineaţă, o serie de evenimente în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene prin care este promovat transportul alternativ.

caiac1

Astfel, de la ora nouă, de la baza poduluI Decebal, de pe malul stâng al Someşului, circa 40 de iubitori ai acestui sport s-au îmbarcat în caiace şi s-au îndreptat, pe râul Someş, spre Ungaria.

caiac2

Printre cei care au încercat senzaţia trăită în caiace s-au aflat şi câţiva elevi şi profesori din Turcia, care s e află în această perioadă la Satu mare în cadrul unui proiect Comenius, membri Asociaţiei caiaciştilor Satu Mare, dar şi simpli sătmăreni.

caiac3

După ce au pornit de lângă podul Decebal, caiaciştii au trecut graniţa în Ungaria, având punct terminus ştrandul din Csenger.

O oră mai târziu, de la baza podului Decebal, dar de pe malul drept al Someşului, a fost dat startul unui marş ciclist la care s-au alinitat circa 100 de biciclişti sătmăreni.

caiac4

Marșul a avut ca traseu cap pod Decebal mal drept Someș- pod Golescu – mal stâng Someș– Oar – trecerea de frontieră – Ștrandul din Csenger- Ungaria.

caiac5

Restul manifestărilor derulate pentru marcarea Săptămânii Mobilităţii Europene au continuat după amiază la Csenger, organizatorii pregătind o serie de surprize pentru participanţi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts