More  Cu modestie, dar şi cu demnitate vom vota împotriva cotelor obligatorii la JAI

  - Advertisement -

  oprea

  Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, duminică, la manifestările de Ziua Pompierilor, că, luni, la JAI, va transmite că România îşi va respecta angajamentele iniţiale de a primi 1.785 de imigranţi, iar ”cu modestie, dar şi cu demnitate” va vota împotriva cotelor obligatorii.

  ”În contextul în care România este o ţară sigură, care îşi face datoria cu mult profesionalism, merg mâine la acest JAI. Am un mandat foarte clar dat din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Victor Ponta, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar şi cu demnitate, România îşi respectă angajamentele iniţiale de a primi 1.785 de imigranţi, atât este capacitatea în momentul de faţă a statului român. Bineînţeles, vom vota împotriva cotelor obligatorii”, a spus vicepremierul Oprea. El a adăugat că România este un stat care îşi arată solidaritatea în cadrul Uniunii Europene într-un context complicat de securitate, menţionând că UE se poate baza pe ţara noastră.

  Comisia Europeană a prezentat miercuri o propunere de repartizare între statele membre ale Uniunii Europene a 120.000 de imigranţi sosiţi în Italia (15.600), Grecia (50.400) şi Ungaria (54.000). Conform acestei propuneri, România ar urma să primească 4.646 de imigranţi, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0