More

    DEZASTRU la Bac-ul de TOAMNĂ. Doar UNUL din PATRU candidaţi au luat note de TRECERE

    bac4

    Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenelor de Bacalaureat din acest an a fost foarte slabă. Din datele furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, doar unul din patru candidaţi a fost declarat promovat.

    Rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, au fost afişate la centrele de examen și sunt postate pe site-ul Ministerului Educației Naționale www.edu.ro. La nivelul judeţului Satu Mare, din totalul de 831 candidați înscriși, au fost prezenți 689, din care sunt declarați reușiți 172, în procent de 24,96.

    bac2

    Ponderea rezultatelor candidaților reușiți arată că aceştia nu au fost foarte bine pregătiţi pentru acest examen. Astfel, 90,12% dintre aceştia au obţinut medii cuprinse între 6-6,99, în timp ce 9,30% au medii cuprinse între 7-7,99 iar doar 0,58% au medii cuprinse între 8-8,99.

    bac3

    Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute au avut azi posibilitatea de a depune contestaţii la centrele de examen. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 4 septembrie 2015.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE