More


  Întâlnire Bogdan Aurescu-Vidar Helgesen la New York; cei doi au salutat stadiul excelent al relațiilor româno-norvegiene

  - Advertisement -

  1

  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, la New York, cu ministrul pentru Spațiul Economic European și Afaceri Europene al Regatului Norvegiei, Vidar Helgesen, ocazie cu care cei doi oficiali au salutat stadiul excelent al relațiilor româno-norvegiene și au exprimat interesul reciproc pentru continuarea dezvoltării dialogului politic și sectorial, în conformitate cu statutul de aliați NATO și parteneri în cadrul SEE.

  Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, întrevederea a avut loc marți, în marja Adunării Generale a ONU, fiind a doua întâlnire a celor doi miniștri din acest an, după vizita la București din aprilie a oficialului norvegian.

  Cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat importanța fondurilor alocate de Norvegia prin cele două instrumente (Mecanismul Financiar al SEE și Mecanismul Financiar Norvegian), care contribuie atât la reducerea decalajelor economice și sociale, cât și la dezvoltarea și consolidarea unor relații de durată cu România, precizează MAE.

  Șeful diplomației române și ministrul norvegian au salutat finalizarea negocierilor privind reînnoirea Mecanismelor Financiare pentru următorul ciclu financiar, iar Aurescu a transmis interesul României pentru finalizarea cât mai rapidă a procedurilor care să permită începerea implementării programelor.

  Ministrul norvegian a prezentat oportunitățile care apar prin noul Fond Regional creat în cadrul mecanismelor și a răspuns pozitiv propunerii ministrului român de utilizare a acestor fonduri pentru proiecte comune Norvegia — România — Republica Moldova, respectiv Ucraina, care să sprijine procesele de reformă în spirit european din cele două țări, potrivit sursei citate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img