More


  ATENTAT la SĂNĂTATEA SĂTMĂRENILOR. OPC a aplicat AMENZI usturătoare

  - Advertisement -

  opc1

  În urma acţiunilor de control efectuate în a doua parte a lunii august de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare, au fost depistate o sumedenie de nereguli în ceea ce priveşte comercializarea produselor alimentare sub formă congelată.

  opc2

  Din acest motiv, comisarii CJPC au aplicat amenzi în cuantum total de 79.000 de lei şi au fost retrase temporar de la comercializare 413,86 kg produse congelate, în valoare de 4.920,46 lei.

  Cea mai gravă încălcare a legislaţiei a fost depistată la un Supermarket din Negreşti Oaş, unde au fost găsite la comercializare “foi de placintă Proxi” congelate cu data durabilităţii minimale depăşită cu 20 –29 de zile. Produsele au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman, iar operatorul economic a fost sancţionat contravenţional.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  La acelaşi supermarket, comisarii CJPC au mai descoperit că produsul “ciuperci congelate” nu avea pe ambalaj toate informaţiile şi în limba română precum denumirea produsului “ciuperci feliate”, modul de preparare, condiţiile de păstrare de către cumpărător.

  opc4

  Un operator economic din Satu Mare avea la comercializare chiftele de pui şi şnitel de pui care nu aveau pe etichete informaţiile complete, un alt operator nu avea menţionat pe etichetă faptul că produsul este congelat şi cantitatea netă, în timp ce alţi trei agenţi economici din Satu Mare aveau la comercializare produse congelate (crochete peşte, peşte, pulpe pui, aripi pui, burtă) fara elemetele de identificare şi caracterizare ale acestora.

  opc5

  De asemenea, un market din Satu Mare avea la comercializare produse congelate (ficat pui, pulpe pui, burtă, carne pentru răcituri, gât de raţă, spanac, păstai, mălai boabe, piure de castane, aripi de pui) fără a avea informaţiile de pe ambalaj şi în limba română, iar şapte operatori economici nu aveau afişate preţurile de vânzare pe unitatea de măsură (lei/ kg) la produsele congelate expuse la comercializare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare