More


  MAE român l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti

  - Advertisement -

  mae_loeg45kbq9-600x373

  MAE român l-a convocat miercuri pe Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei în România, pentru a transmite poziţia părţii române referitoare la o serie de evoluţii din ultimele zile, precum anunţul părţii ungare privind proiectul construirii unui gard la graniţa cu România.

  Într-un comunicat de presă transmis miercuri după-amiază, Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba l-a convocat astăzi pe Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei în România, pentru a transmite poziţia părţii române referitoare la o serie de evoluţii din ultimele zile, precum: anunţul părţii ungare privind proiectul construirii unui gard la graniţa cu România, declaraţiile inacceptabile formulate de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, la adresa premierului român, Victor Ponta, vizita privată în România a lui Katalin Szili, comisar al premierului ungar la secretariatul de stat pentru politica naţională din cadrul Oficiului Primului Ministru (8-10 septembrie).

  ”În cadrul discuţiilor, partea română a transmis cu prioritate preocuparea faţă de tendinţa manifestă a părţii ungare de a atrage România într-o dispută artificială, care să se substituie problemelor pe care oficialii ungari le au de gestionat în contextul european actual, marcat de criza migranţilor. Secretarul de stat român a transmis în mod clar mesajul că partea română nu doreşte ca accentul discuţiilor să continue să fie plasat pe o escaladare a declaraţiilor publice, în detrimentul cooperării şi identificării unor soluţii pertinente, în spirit european, la provocările comune actuale”, transmite MAE.

  Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, secretarul de stat român a reiterat opinia privind ridicarea unui gard la graniţa dintre două state membre UE, care nu este un gest corect din punct de vedere politic şi este contrar spiritului european.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img