More


  Peste o mie de imigranţi au plecat pe jos de la Budapesta către Austria şi Germania

  - Advertisement -

  Peste o mie de imigranţi au plecat vineri după-amiaza, pe jos, către vest, de la Gara Keleti din Budapesta, cu intenţia declarată de a ajunge în Austria şi Germania. Potrivit unui jurnalist AFP, este vorba despre mai mult de 1.000 de persoane, care au decis să plece pe jos către Austria, după ce autorităţile ungare au suspendat marţi legăturile feroviare internaţionale.

  Imigranţii, unii dintre ei blocaţi în capitala ungară de mai multe zile, au anunţat că vor să meargă pe jos până la frontiera austriacă, situată la aproximativ 175 de kilometri distanţă, în contextul în care Budapesta şi-a multiplicat încercările de a-i transfera – împotriva voinţei lor – în tabere de primă primire, precizează agenţia franceză. Între imigranţi, copii şi persoane în scaune cu rotile au traversat unul dintre principalele poduri peste Dunăre fără să fie opriţi de către forţele de ordine, adaugă AFP.

  În Ungaria, una dintre principalele ţări de tranzit în Europa centrală, au sosit aproximativ 3.000 de imigranţi joi, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Poliţia i-a escortat vineri pe imigranţi, pe Podul Elisabeth, pentru a se asigura că merg pe trotuar, potrivit MTI.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img