More


  PSD şi PNL lucrează la un plan de recredibilizare a Parlamentului

  - Advertisement -

  dragnea

  PSD şi PNL vor forma un grup de lucru care să stabilească un set de măsuri pentru recredibilizarea Parlamentului, a anunţat, joi, preşedintele PSD Liviu Dragnea. La rândul său, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, tot joi, că PNL lucrează la un proiect de reformare a Parlamentului, care va fi discutat cu partidele, susţinând că actuala imagine a Legislativului este “jalnică”.

  Dragnea a spus că a convenit cu liderul PNL Alina Gorghiu să facă un plan pentru recredibilizarea Parlamentului, fiind vorba şi de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, circuitul legislativ şi atitudinea parlamentarului. “Vreau să vă spun despre anunţul pe care l-am făcut acum câteva zile – un plan pentru recredibilizarea Parlamentaului. Am fost sunat de către Alina Gorghiu, care a spus că susţine acest demers, mi-a spus că şi PNL are un document aproape finalizat tot în acest sens şi am convenit împreună ca, la fel ca în cazul Codului fiscal, să încheiem un document în care Parlamentul României să fie recredibilizat. Cred că în maxim o lună şi puterea şi opoziţia vom prezenta un plan în care instituţia democraţiei să fie pusă la locul în care trebuie”, a spus Dragnea.
  El a adăugat că PSD şi PNL vor forma un grup de lucru în acest sens. “Anunţ o discuţie pe care am avut-o cu Alina Gorghiu, este o invitaţie comună în care am convenit ca săptămâna viitoare să stabilim un grup de lucru care să ne prezinte într-un timp rezonabil un set de principii, de măsuri în care parlamentul să funcţioneze mai bine. Este vorba de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, de circuitul legislativ şi atitudinea parlamentrarului. Este un proiect ambiţios”, a mai spus Dragnea.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img