More


  Sorin Oprescu, reţinut de DNA pentru luare de mită

  - Advertisement -

  oprescu

  Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători. Sorin Oprescu a fost adus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

  Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor decide dacă vor admite propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului Capitalei pentru 30 de zile. Până la ora transmiterii acestei ştiri, în acest dosar au mai fost reţinuţi Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural “Palatele Brâncoveneşti”, Ruxandra Petroi Avasiloae, şi adjunctul acesteia, Florin Şupeală.

  Sorin Oprescu, reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de DNA, a fost dus ieri, în jurul orei 15.00, în arestul Poliţiei Capitalei, după ce în cursul dimineţii a fost prezent la percheziţiile care au avut loc la casa lui de la Ciolpani, judeţul Ilfov. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut sâmbătă noapte de DNA pentru luare de mită, a fost scos încătuşat din locuinţa sa din Ciopani, unde a asistat la percheziţiile procurorilor. Sorin Oprescu a asistat la percheziţiile procurorilor la locuinţa sa, desfăşurate începând cu ora 6.00.

  O parte din cei 25.000 de euro pe care Sorin Oprescu i-ar fi primit drept mită sâmbătă noapte au fost găsiţi asupra sa în trafic, iar restul la reşedinţa de la Ciolpani, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

  Sorin Oprescu va fi suspendat automat din funcţia de primar de către prefect în cazul în care judecătorii decid arestarea sa preventivă, potrivit Legii administraţiei publice locale, iar atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Cornel Pieptea (PNL) sau de viceprimarul Dan Darabont (PSD).

  Avocatul Alexandru Chiciu a declarat că a fost mandatat de Sorin Oprescu să precizeze că primarul Capitalei nu a cerut niciodata bani nimănui, nici direct, nici prin intermediari, apărătorul arătând şi că acuzaţiile de luare de mită ale procurorilor DNA sunt nefondate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img