Staţia de sub podul DECEBAL s-a MUTAT sub podul GOLESCU. Călătorii sunt DEBUSOLAŢIstatie1

Noile prevederi privind traseele autobuzelor şi a microbuzelor care transportă călători din judeţ în municipiul Satu Mare au intrat, începând de ieri, în vigoare. Traseele au fost astfel gândite încât transportatorii să evite, pe cât posibil, zona centrală a municipiului. În aceste condiţii, călătorii de la ţară sunt debusolaţi şi nu mai ştiu de unde pot lua microbuzele spre casă.

Staţia de sub podul Decebal, desfiinţată
Staţia care până acum două zile era un fel de autogară pentru autobuzele şi microbuzele care fac rute în judeţ, cea de sub podul Decebal, s-a desfiinţat deoarece nu intra în niciuna dintre rutele elaborate de specialiştii din cadrul Primăriei Satu Mare şi aprobată de consilierii locali. Microbuzele care vin din direcţia Baia Mare, Odoreu şi Apa intră în municipiul Satu Mare pe strada Botizului, continuare pe B-dul Henri Coandă, strada Corvinilor şi spre una din autogările din municipiu, cu evitarea zonei centrale. Acest traseu are ca puncte intermediare de oprire staţia publică de la Biserica Ortodoxă de pe strada Botizului (pe ambele sensuri), staţia publică de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” (pe ambele sensuri) şi strada Corvinilor (pe sensul de intrare). Cu alte cuvinte, traseul nu atinge şi zona de sub podul Decebal.

Totuşi, ieri, în jurul orei 11.00, în această fostă staţie se aflau câţiva călători care mai aşteptau microbuzele şi autobuzele şi nu înţelegeau de ce staţia este goală. Aceştia erau debusolaţi şi au spus că nu au fost anunţaţi de nimeni, nici măcar de şoferii microbuzelor, despre noile schimbări, şi nu ştiau unde să aştepte. “Pe noi nu ne-a anunţat nimeni că nu mai avem staţie aici. Nici nu ştim unde să ne ducem să luăm microbuzele spre casă”, s-au arătat revoltaţi cei ce aşteptau în zadar un microbuz sub podul Decebal.

Aglomeraţie sub podul Golescu
În acelaşi timp, staţia de sub podul Golescu era plină. Practic, staţia de sub podul Decebal s-a mutat aici. Autobuzele care vin dinspre Carei intră în Satu Mare pe strada Careiului, urmează un traseu pe sub podul Golescu, spre una din autogările din municipiu, cu evitarea zonei centrale. Punctele de oprire sunt staţia publică de peste drum de CEC, pe strada Careiului, pe sensul de intrare în municipiu, staţia de sub podul Golescu şi staţia publică de la magazinul Lebăda (strada Careiului), pentru sensul de ieşire.

Însă această staţie este improprie. În zonă se fac lucrări, staţia nu prevede o alveolă, iar călătorii traversează care pe unde pot, mai ales că în zonă, pe o rază de circa o sută de metri, nu există nicio trecere de pietoni care să poată fi folosită. Staţia de aici prezintă un risc foarte mare de producere a accidentelor cu atât mai mult cu cât drumul se află în curbă, iar vizibilitatea este destul de redusă.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts