More


  Teatrul REABILITAT va fi REDESCHIS în luna MAI. Mutarea se va face în VARĂ

  - Advertisement -

  teatru

  Directorul artistic al Teatrului de Nord Satu Mare, Andrei Mihalache, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că sediul reabilitat al Teatrului de Nord va fi deschis pentru public în cursul lunii mai. Noua clădire va fi una modernă şi va dispunde de dotări de ultima oră.

  Pentru deschiderea clădirii Teatrului, Secţia română, împreună cu cea maghiară, vor organiza împreună un spectacol intitulat „Penelopiada”. „Ne dorim să deschidem cu acest spectacol clădirea reabilitată a teatrului. Aici lucrările se reabilitare se află într-o stadiu foarte avansat şi undeva pe la sfârşitul lunii octombrie vor fi făcute primele probe. Clădirea arată acum foarte bine, dispune de dotări noi, de ultimă generaţie, scenă rotativă şi va avea aproape 800 de locuri pentru spectatori”, a precizat Andrei Mihalache.

  Chiar dacă această clădire va fi deschisă în mai, Teatrul de Nord nu se va putea muta aici imediat. „Mutearea Teatrului de Nord în noua clădire reabilitată nu se va putea face în luna mai. Asta ar însemna să întrerupem stagiunea şi alte proiecte, doarece ne-ar lua circa o lună să ne mutăm cu totul. Cel mai probabil, acest lucru îl vom face în vară”, a mai precizat Andrei Mihalache.

  Reabilitarea clădirii-monument a Teatrului de Nord Satu Mare a cuprins refacerea finisajelor superioare în sala de spectacole şi în spaţiile interioare destinate publicului, a finisajelor din spaţiile interioare de deservire, a finisajelor exterioare, reabilitarea învelitorii şi a şarpantelor, reabilitarea instalaţiilor interioare de încălzire, electrice, sanitare, apă, canal, precum şi reabilitarea instalaţiilor de lumină şi sunet de producţie, iluminat arhitectural, realizarea de amenajări peisagistice pentru evidenţierea clădirii, lucrări de amenajare exterioară prin reabilitarea trotuarelor, aleilor, platformelor exterioare şi a zonelor verzi aferente, respectiv lucrări de reabilitare a reţelelor exterioare. Valoarea totală a proiectului a fost de 2,5 milioane de euro şi a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img