VEŞTI PROASTE pentru PĂRINŢII care şi-au lăsat COPIII SINGURI acasă. VEZI ce TREBUIE să FACĂ aceştiacopil

Părinţii care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi şi-au lăsat copii singuri acasă trebuie să se notifice acest fapt la serviciile de asistenţă socială din cadrul primăriilor de pe raza comunei în care au domiciliul.

Dacă nu au făcut acest lucru, trebuie să se întoarcă în ţară până la sfârşitul acestui an să se înregistreze la primării, conform ultimelor prevederi legale. Notificarea va conţine,în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz.

copii1

Trebuie să facă acest lucru în cazul în care ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sau părintele care este unic întreţinător de familie.

În cazul în care nu fac acest lucru părinţii riscă amenzi de 1.000 de lei.

Conform ultimelor date, în judeţul Satu Mare, numărul copiilor ce au părinţi plecaţi în străinătate este de 4.664. Statistica întocmită în luna noiembrie a anului 2014 arată că 1.550 au vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, urmaţi de cei 1.500 cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, cei 716 cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani şi 898 de 7 până la 9 ani.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Peste o mie de copii din judeţ au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts