More


  Accidente GRAVE provocate de CĂRUŢAŞI. VEZI câte astfel de EVENIMENTE au avut loc în SEPTEMBRIE

  - Advertisement -

  caruta3

  Sezonul de toamnă, care coincide cu recoltarea produselor agricole de pe câmp, determină apariţia pe şosele judeţului a tot mai multor atelaje trase de cai. Inevitabil, în această situaţie se produc şi accidente. Doar în cursul lunii trecute, pe drumurile din judeţul Satu Mare au fost înregistrate cinci accidente de circulaţie în care au fost implicaţi căruţaşii.

  Unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie în care au fost implicaţi căruţaşii s-a produs chiar în prima zi a lunii septembrie. La data respectivă, un bărbat nu a reușit să își țină în frâu caii de la căruță și a intrat în galop pe drumul principal din Păulean, ce leagă Satu Mare de Carei. Un autoturism Dacia Logan, înmatriculat în judeţul Dolj, a lovit puternic o căruţă ce i-a apărut în cale. În urma impactului trei persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale, una fiind în stare gravă. Căruţaşul, aflat în stare gravă, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Autoturismul a fost distrus aproape în totalitate, iar calul a murit pe loc.

  caruta1

  Un alt accident a avut loc trei zile mai târziu la intrarea în Doba când S. Istvan, de 49 ani, din localitate, conducând un atelaj compus dintr-o căruţă şi un cal, nu s-a asigurat la ieşirea de pe un drum secundar şi a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Mercedes, condusă regulamentar de un bărbat de 58 de ani.

  La sfârşitul lunii trecute, paramedicii de la Ambulanţă au fost solicitaţi să intervină la două accidente produse în aceiaşi zi în care au fost implicaţi căruţaşii. La primul dintre ele, petrecut în jurul orei 19.50 la Moftin, victima, un bărbat de 53 ani, a fost găsită conştientă, confuză, dar cu halenă etanolică, respectiv funcţii vitale în limite normale.

  Circa 50 de minute mai târziu, în aceeaşi zi, un echipaj de prim ajutor a fost dislocat tot pentru un accident cu căruţă în localitatea Turţ. Victima, o femeie de 57 ani, a fost găsită în stare comatoasă şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare.

  caruta2

  Aglomeraţia de căruţe pe drumurile judeţului, fie că este vorba despre drumuri naţionale, unde accesul acestora este interzis de lege, fie pe cele judeţene sau comunale, este datorată faptului că ne află în perioada în care se culeg roadele de pe câmp.

  Acesta este şi motivul pentru care autorităţile îi atenţionează pe şoferi să fie mai atenţi la trafic. “Este perioada lucrărilor agricole de toamnă, stimaţi şoferi conduceţi cu mare atenţie pentru că la lăsarea întunericului pe drumurile publice puteţi întâlni căruţe nesemnalizate. Conştientizaţi acest fapt şi conduceţi preventiv”, se arată în apel transmis de autorităţile sătmărene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img