More


  Alegeri în PSD: Prezenţă la vot de 81,23% la nivel naţional

  =

  dragnea

  Procesul de votare din cadrul alegerilor interne din PSD s-a încheiat, duminică, la ora 20.00, liderii partidului începând centralizarea finală a rezultatelor şi aşteptându-se la o prezenţă la urne de aproximativ 80%, potrivit unor surse social-democrate.

  Liderii PSD au finalizat centralizarea datelor din teritoriu în ceea ce priveşte prezenţa la urne în cadrul scrutinului intern, 81,23% dintre social-democraţi votând până la ora 20.00, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache. Potrivit lui Florin Iordache, judeţele cu prezenţa cea mai bună au fost Olt, Teleorman, Maramureş, Ialomiţa, Gorj, Galaţi şi Dolj. La polul opus, printre filialele judeţene cu rezultate slabe s-au numărat Bacău, Cluj şi Vâlcea.

  În Capitală, prezenţa finală a fost de 85%, Sectorul 5 rămânând cel cu prezenţa cea mai slabă la alegerile interne din PSD. Rezultatele finale ale alegerilor, cu procentul de voturi în favoarea lui Liviu Dragnea, vor fi anunţate luni dimineaţă.

  Liviu Dragnea a votat cu speranţa că ziua de azi poate fi un început pentru un drum nou pentru PSD. “Este prima probă serioasă pe care o dă acest partid ca şi existenţă, ca şi prezenţă, ca şi activitate şi ca şi dorinţă de a se implica într-un minim exerciţiu de democraţie”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a votat. Liviu Dragnea a afirmat că a votat cu speranţa că alegerile la care participă pot fi un nou început pentru PSD, adăugând că PSD are, astfel, “şansa să fie primul partid care înţelege că cetăţenii români îşi doresc din ce în ce mai mult să participe la decizie şi să se ţină cont de părerile lor”.

  Liderii PSD vor analiza, luni, în Comitetul Executiv Naţional, prezenţa la urne din scrutinul intern, fiind o bună “radiografie” a capacităţii de organizare a partidului, a anunţat, duminică, Liviu Dragnea, care spune însă că nu se pune problema sancţiunilor, ci va fi doar o evaluare pentru viitor.

  Dragnea s-a declarat “foarte mulţumit” de prezenţa la vot înregistrată până în acest moment, în ciuda vremii nefavorabile în mare parte din ţară. “Colegii mei au venit în număr mare şi continuă să vină în număr foarte mare. Chiar contează. Deşi a fost un singur candidat, prezenţa lor pe o astfel de zi spune multe despre încredere, despre speranţele lor”, a spus Dragnea.

  Liderul PSD a explicat că, dincolo de “exerciţiul democratic” care este scrutinul intern, aceste alegeri spun foarte multe despre “realitatea” din fiecare filială şi care este capacitatea de organizare a partidului. “Cei care au venit la vot (…) sunt chiar membri activi, membri pe care ne putem baza”, a spus Dragnea.

  Preşedintele interimar al PSD a spus că această situaţie va fi analizată luni, în Comitetul Executiv Naţional. “E unul din punctele de dezbatere, prezenţa al vot, fiecare coleg o să spună ce-a simţit. (…) Fiecare trebuie să-şi facă o analiză, cum stă în organizaţie. E important, e o radiografie”, a precizat Dragnea.

  Întrebat însă dacă se impun sancţiuni, având în vedere situaţia din judeţe precum Cluj, unde prezenţa este foarte redusă, Dragnea a spus că nu este cazul. “Nu sunt atât de rău, numai că ştim chiar cum stăm fiecare”, a spus liderul interimar al PSD.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img