More

    CIUPERCILE fac RAVAGII. VEZI câţi ÎNTOXICAŢI au ajuns la URGENŢE

    ciuperci1

    Odată cu ploile, prin pădurile judeţului au apărut şi ciupercile şi culegătorii lor. Din păcate, însă, nu toţi cei ce le culeg le şi cunosc care sunt bune de mâncat şi care nu.

    ciuperci2

    În acest sfârşit de săptămână, la Unitatea de primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare au ajuns opt persoane care au făcut o toxiinfecţie alimentară după ce au consumat ciuperci. Aceste persoane sunt din Valea Vinului, Crucişor şi Tămăşeni şi au vârste cuprinse între 11 şi 64 de ani. Cinci dintre persoanele care au ajuns la Urgenţe sunt adulte, iar trei sunt copii.

    ciuperci3

    Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, cei trei copii întoxicaţi cu ciuperci se află, şi în acest moment, internaţi la Secţia Pediatrie, în timp ce adulţii au fost lăsaţi acasă.

    A street vendor displays edible mushrooms called boleti at a market in Warsaw, September 27, 2010. Visitors enjoy the traditional Polish pastime of mushroom picking and this year more young people seem to have joined the hunt, encouraged by a bumper crop following an unusually wet spring and summer. Poland is one of the biggest mushroom exporters worldwide and is estimated to provide some 90 percent of the boleti eaten in Europe. Picture taken September 27. To match Reuters Life! POLAND-MUSHROOMS/   REUTERS/Kacper Pempel  (POLAND - Tags: ENVIRONMENT BUSINESS SOCIETY AGRICULTURE)
    A street vendor displays edible mushrooms called boleti at a market in Warsaw, September 27, 2010. Visitors enjoy the traditional Polish pastime of mushroom picking and this year more young people seem to have joined the hunt, encouraged by a bumper crop following an unusually wet spring and summer. Poland is one of the biggest mushroom exporters worldwide and is estimated to provide some 90 percent of the boleti eaten in Europe. Picture taken September 27. To match Reuters Life! POLAND-MUSHROOMS/ REUTERS/Kacper Pempel (POLAND – Tags: ENVIRONMENT BUSINESS SOCIETY AGRICULTURE)

    Specialiştii le recomandă sătmărenilor să nu consume ciuperci culese din pădure decât în cazul în care le cunosc foarte bine, altfel se poate ajunge chiar la deces.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE