More


  Clădirea TEATRULUI, BIJUTERIA Sătmarului. Imobilul va fi DESCHIS pentru PUBLIC în luna MAI

  - Advertisement -

  teatru

  Clădirea Teatrului de Nord Satu Mare s-a schimbat substanţial la faţă după lucrările de modernizare şi reabilitare din acest an. Imobilul arată ca şi cum ar fi fost recent construit, fiind păstrate, însă, elementele de arhitectură iniţiale.

  teatru1

  Din ceea ce se poate observa la faţa locului, lucrările la clădirea Teatrului de Nord Satu Mare se apropie de final. În prezent se lucrează intens la amenajarea curţii, lucrările la exteriorul clădirii fiind aproape terminate.

  Din păcate, nu este permis accesul în interior nu este permis, însă conducerea Teatrului de Nord a dezvăluit o parte dintre cele realizate aici. Directorul artistic al Teatrului de Nord Satu Mare, Andrei Mihalache, a afirmat recent că sediul reabilitat al Teatrului de Nord va fi deschis pentru public în cursul lunii mai. Noua clădire va fi una modernă şi va dispunde de dotări de ultima oră.

  teatru2

  „Clădirea arată acum foarte bine, dispune de dotări noi, de ultimă generaţie, scenă rotativă şi va avea aproape 800 de locuri pentru spectatori. Reabilitarea clădirii-monument a Teatrului de Nord Satu Mare a cuprins refacerea finisajelor superioare în sala de spectacole şi în spaţiile interioare destinate publicului, a finisajelor din spaţiile interioare de deservire, reabilitarea instalaţiilor interioare de încălzire, electrice, sanitare, apă, canal, precum şi reabilitarea instalaţiilor de lumină şi sunet de producţie”, a precizat Andrei Mihalache.

  teatru3

  În exterior, după reabilitarea clădirii, urmează a fi realizate lucrări de amenajări peisagistice pentru evidenţierea clădirii, lucrări de amenajare exterioară prin reabilitarea trotuarelor, aleilor, platformelor exterioare şi a zonelor verzi aferente, respectiv lucrări de reabilitare a reţelelor exterioare.

  Valoarea totală a proiectului a fost de 2,5 milioane de euro şi a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional.

  La începutul lunii viitoare vor fi făcute primele probe, iar Teatrul de Nord va fi deschis publicului în luna mai.

  teatru5

  Chiar dacă această clădire va fi deschisă în mai, Teatrul de Nord nu se va putea muta aici imediat.

  „Mutarea Teatrului de Nord în noua clădire reabilitată nu se va putea face în luna mai. Asta ar însemna să întrerupem stagiunea şi alte proiecte, deoarece ne-ar lua circa o lună să ne mutăm cu totul. Cel mai probabil, acest lucru îl vom face în vară”, a mai spus Andrei Mihalache.

  teatru6

  După ce clădirea Teatrului de Nord a fost reabilitată, în imediata vecinătate, o altă clădirea emblematică a oraşului Satu Mare, Casa de Modă, îşi aşteaptă rândul. Imobilul arată acum jalnic, cu pereţii scorojiţi, iar tencuiala poate cădea oricând. Poate, printr-un proiect asemănător cu cel de la teatru, şi această clădire va fi reabilitată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare