Egipt: Participare slabă de 21,7% în al doilea tur al alegerilor parlamentareimageResize

Comisia electorală din Egipt a anunțat vineri o rată scăzută de participare de 21,7% în al doilea tur al alegerilor parlamentare desfășurate marți și miercuri în 14 din cele 27 de provincii ale țării.

Această rată este chiar mai scăzută decât în primul tur de scrutin, care a avut loc la 18 și 19 octombrie în jumătate din provinciile țării, când participarea a fost estimată oficial la puțin peste 26%.

Analiștii consideră că aceste alegeri sunt jucate dinainte și parlamentul de 596 de deputați va fi o cameră de înregistrare pentru deciziile președintelui Abdel Fattah al-Sisi, fostul șef al armatei care reprimă orice opoziție după ce l-a destituit pe predecesorul său islamist Mohamed Morsi în 2013, notează AFP.

Vineri, președintele Comisiei electorale Ayman Abbas a anunțat într-o conferință de presă “o rată de participare de 21,71%” pentru al doilea tur de scrutin, adică puțin mai mult de 5,5 milioane de alegători din cei 25,5 milioane înscriși.

O cifra scăzută în comparație cu rata de participare de 62% înregistrată în prima fază a alegerilor parlamentare din 2011 câștigate de Frăția Musulmană, declarată acum “organizație teroristă”.

Cealaltă jumătate din provinciile țării vor vota de asemenea în două tururi de la 22 și 23 noiembrie și scrutinul se va încheia cu un al doilea tur, la 1 și 2 decembrie.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts