Elena Udrea poate fi reţinută, nu şi arestată1elena_udrea_1

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă. Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi “pentru”, 106 “împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile. Elena Udrea a declarat, după vot, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat ”este circ, şi nu justiţie”, adăugând: ”Au dat-o ca la rabin: una pentru procurori, una pentru Udrea”.

Anunţul privind decizia finală a deputaţilor a venit la o oră şi jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor. Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, în cazul cererii de reţinere a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat votul 242 de deputaţi, din care 123 s-au pronunţat pentru reţinere şi 119 împotrivă. În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat opţiunea 220 de deputaţi, din care 115 voturi “pentru” arestarea prevenitvă şi 105 “împotrivă”. Pentru încuviinţarea solicitării erau necesare 122 de voturi.

Mai bine de o oră, membrii comisiei de numărare a voturilor privind solicitarea DNA de reţinere şi cea de arestare a Elenei Udrea au discutat, fără să fi ajuns la o concluzie, în condiţiile în care au fost constatate vicii de procedură. Iniţial, surse din Comisie au anunţat că cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea a fost respinsă de Camera Deputaţilor, fiind înregistrate 142 de voturi împotriva acestei solicitări şi 119 “pentru”. Ulterior, aceleaşi surse au precizat că s-a decis ca voturile să fie renumărate întrucât au fost cazuri în care unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeaşi urnă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts