More


  Eu simt nevoia să se împrospăteze Guvernul, mai mult sau mai puţin

  =

  Liviu-Dragnea-primvice-prem

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că el simte nevoia să se împrospăteze Guvernul, adăugând că a vorbit cu Victor Ponta să facă o evaluare a miniştrilor în două-trei săptămâni şi că a discutat şi cu Călin Popescu Tăriceanu în acest sens, dar decizia este a prim-ministrului. “Eu simt nevoia să se împrospăteze Guvernul, mai mult sau mai puţin, dar cel care trebuie să simtă cel mai bine este primul ministru, pentru că, dacă o guvernare merge bine sau rău, de decontat decontează primul ministru şi, ulterior, partidul din care provine”, a precizat, la Realitatea TV, Liviu Dragnea.

  El a spus că a avut o discuţie cu Victor Ponta pentru ca acesta să facă o evaluare a miniştrilor în două-trei săptămâni. “Am avut o discuţie cu Victor Ponta, o discuţie corectă şi i-am spus că – şi cred că are aceeaşi opinie -, în perioada următoare, trebuie să facă o analiză, pentru că este firesc ca prim-ministru să o facă, dacă actul de guvernare are nevoie pentru a fi la fel de bun sau mai bun de o anumită schimbare în Guvern sau mai multe schimbări sau nu. Dar este important să facă această analiză şi l-am asigurat că, dacă va ajunge la această concluzie că trebuie să fie făcute anumite schimbări, le vom discuta şi va avea tot sprijinul meu şi cred că va avea şi sprijinul colegilor din coaliţie”, a spus Dragnea.

  “Prim-ministrul este primul care trebuie să o facă (analiza minisştrilor – n.r.), pentru că lucrează direct cu acei miniştri. Este vorba de viziunea politică a PSD, dar şi de calitatea şi eficienţa actului de guvernare şi vorbim şi de membrii Guvernului, de secretari de stat, de şefi de agenţii, de cei care au fost numiţi politic, aşa sunt prevederile legale”, a adăugat Dragnea. El a arătat că a discutat şi cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care are aceeaşi opinie. “Am avut o discuţie şi cu domnul Tăriceanu, are aceeşi opinie, că în perioada următoare o discuţie trebuie făcută. Dacă concluzia este că toţi miniştri din Guvern sunt buni şi actul de guvernare nu are de suferit şi nu trebuie nimic îmbunătăţit, vor avea tot sprijinul nostru, analiza trebuie făcută în 2-3 săptămâni”, a mai menţionat Dragnea. “Ca orice membru PSD, avem păreri formate mai bune sau mai puţin bune despre membrii Guvernului, tocmai că nu vreau să influenţez prima decizie, analiză pe care o va face premierul, îmi păsrez ideile pentru discuţia cu premierul şi cu colegii din coaliţie”, a adăugat Dragnea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img