Legea ADOPŢIEI a fost SIMPLIFICATĂ. Procedura s-a DIMINUAT considerabiladoptie1

Legea adopţiilor a fost simplificată radical în vara acestui an, iar în urma acestui demers, perioada de adpoţie a unui copil a fost redus cu circa 2 ani.

adoptie3

Directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş, a salutat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că procedura de adopţie a fost radical simplificată.

„Prin noile reglementări au fost găsite soluţii şi pentru copii din sistemele de protecţie. Copiii cu părinţi necunoscuţi pot fi declaraţi adoptabili în 30 de zile de la naştere. Un lucru şi mai importatn face referire la copii a căror părinţi nu sunt interesaţi să-i crească. Astfel, în cazul unei adopţii, se poate trece peste consinţământul părinţilor care nu se arată interesaţi de soarta copiilor lor”, a precizat Mariana Dragoş.

mariana dragos

Noile prevederi referitoare la adopţie au simplifcat şi redus considerabil ca timp procedura.

„Până în vara acestui an, procedura de adopţie dura până la trei ani. Acum, conform noilor prevederi simplificate, procedura de adopţie se poate încheia în cel mult un an de zile”, a mai spus Mariana Dragoş.

Directorul DGASPC Satu Mare a mai precizat că, în 2016, sunt aşteptate simplificări radicale şi în ceea ce priveşte adopţiile internaţionale.

Tot cu această ocazie, Mariana Dragoş a precizat că în perioada 2012-2015, un număr de 57 de familii din judeţul Satu Mare au adoptat copii. Trei dintre acestea au adoptat chiar şi câte doi copii. Dintre acestea, 16 familii au adoptat copii aflaţi în plasament maternal.

adoptie4

De asemenea, alte zece familii sunt în curs de atestare pentru adopţie, iar patru au fost deja atestate dar nu au găsit încă un copil pentru adopţie.

În acest an, sunt înregistraţi 16 copii care şi-au găsit o familie, 44 care-şi caută o familie, în timp ce 19 au revenit în sistemul de protecţie a copilului din diferite motive.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts