More


  Legea votului prin corespondenţă, transmisă tuturor senatorilor

  - Advertisement -

  senat

  Biroul Permanent al Senatului a stabilit, miercuri, ca legea votului prin corespondenţă să fie transmisă tuturor senatorilor, aceştia având posibilitatea să aducă amendamente la proiectul de lege propus de AEP până luni, la ora 10.00, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

  “În şedinţa Biroului Permanent convocat în mod special pentru rezolvarea acestei chestiuni, am hotărât să trimitem proiectul de lege tuturor senatorilor şi am stabilit, până luni, la ora 10.00, termenul de depunere al amendamentelor”, a declarat Tăriceanu. Preşedintele Senatului a afirmat că raportul Comisiei de Cod electoral privind legea votului prin corespondenţă ar putea să fie transmis Biroului Permanent al Senatului tot luni, astfel încât membrii BP să îl poată discuta în şedinţa programată pentru ora 13.00.

  Tăriceanu a mai afirmat că se doreşte respectarea angajamentului asumat de coaliţia de guvernare de a adopta în Parlament legea votului prin corespondenţă, “astfel încât votul pentru alegerile viitoare din anul 2016 să se facă în aşa manieră încât să permită tuturor românilor din străinătate să voteze neîngrădit”.

  Călin Popescu Tăriceanu a reluat o parte din observaţiile făcute cu o zi înainte pe tema votului prin corespondenţă, în calitate de copreşedinte ALDE, afirmând că “modalitatea de vot prin corespondenţă este una complicată, birocratică, greoaie”.Senatul este prima Cameră sesizată în cazul proiectului votului prin corespondenţă, iar Camera Deputaţilor este for decizional.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img