More


  SĂTMĂRENII vor BEA doar VIN de CALITATE. Peste 10 milioane de EURO INVESTIŢI în JUDEŢ

  - Advertisement -

  vin

  Sătmărenii vor avea prilejul să bea doar vin de calitate produs în judeţ. În ultimii zece ani, în judeţul Satu Mare au fost investiţi peste 10 milioane de lei pentru reconversia viţei-de-vie.

  vin1

  Din 2006 şi până în prezent, cu aceste fonduri au fost replantate aproape o mie de hectare de viţă-de-vie nobilă. Astfel, în perioada 2006-2012 au fost plantate cu viţă-de-vie nobilă peste 656 de hectare, în perioada 2013-2015 au fost replantate 377 de hectare, iar pentru perioada următoare au fost depuse cereri de reconversie pentru încă 22 de hectare.

  Judeţul Satu Mare se află între primele cinci pe ţară în ceea ce priveşte numărul de beneficiari, ceea ce înseamnă că podgorenii sătmărenii se arată interesaţi să producă vinuri cât mai bune.

  vin2

  Dintre acestea, 787,72 hectare se află deja pe rod şi produc un vin de calitate apreciat în multe concursuri zonale şi chiar naţionale.

  Zonele cu cele mai multe plantaţii de viţă-de-vie nobilă sunt Dobra, Beltiug, Răteşti, Halmeu, Ardud, Cehal.

  vin3

  Cei care doresc să continue reconversia de viţă-de-vie mai pot depune cereri la Direcţia Agricolă până în data de 23 octombrie, şi planul individual de plantare la sediul APIA până în data de 15 noiembrie.

  În perioada 2013-2015, pentru reconversia unui hectar de viţă-de-vie, podgorenii au primit din partea APIA suma de 13.788 de euro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img