Un NOU sistem de TRANSPORT la SATU MARE. VEZI aici despre ce E VORBAinter1

Există posibilitatea reală ca în scurt timp, la nivelul judeţului Satu Mare să fie implementat un nou sistem de transport – Transportul Intermodal.

Discuţii despre perspectivele şi oportinitatea dezvoltării acestui sistem a avut loc azi, la sediul Prefecturii Satu Mare, în cadrul unui work-shop care a avut această temă.

SAMSUNG CSC

Transportul intermodal presupune o facilitate de interconectare a cel puțin două tipuri de transport din cele existente (rutier, feroviar, aerian și naval).

inter2

Având în vedere că transportul, logistica și infrastructura, în general, sunt elementele cheie ale dezvoltării economice, prefectul județului, dr. Eugeniu Avram, dorește dezvoltarea unei infrastructuri de acest gen în județul nostru cu atât mai mult cu cât Strategia Europa 2020 stabilește ca principiu obligatoriu o dezvoltare inovativă, inteligentă dar în același timp eficientă și cât mai prietenoasă cu mediul.

SAMSUNG CSC

Starea actuală a infrastructurii, costurile de acces la infrastructura de cale ferată, comparativ cu cea rutieră, avantajează net transportul rutier, care, din păcate, contribuie cel mai mult la poluarea atmosferei, cu efecte negative pentru toți.

inter5

După o analiză a stării actuale s-a constatat că în județ există facilități intermodale dar nefolosite sau folosite la capacități infime datorită stării de degradare.

Deoarece există un interes major din partea mediului de afaceri și a administrației, precum și oportunități de finanțare din fonduri europene în noul exercițiu 2014-2020, prefectul Avram a propus organizarea unui grup de lucru care să întocmească un studiu privind oportunitatea și fezabilitatea unui proiect de implementare a transportului intermodal în județul Satu Mare, din care să facă parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor prezente la întâlnire, urmând ca rezultatele să fie transmise Ministerului Transporturilor în vederea integrării acestora în Strategia de Transport Intermodal în România 2020.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts