Visul negreştenilor prinde conturcentru1

De mai bine de 25 de ani, negreştenii tânjesc după o casă de cultură unde să poată fi organizate concerte şi alte manifestări culturale. Visul negreştenilor prinde contur în fiecare zi, astfel că în prezent se lucrează intens la construirea Centrului Multicultural din Negreşti-Oaş.

Investiţie îndelung aşteptată
Lucrările la Centrul Multicultural din Negreşti-Oaş se desfăşoară într-un ritm alert. Se lucrează intens la consolidarea fundaţiei clădirii, iar primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, s-a arătat mulţumită de felul în care acestea decurg. „Este o investiţie mult aşteptată de negreşteni. Lucrările decurg într-un ritm foarte alert. Până în prezent s-a săpat pentru consolidarea fundaţiei şi sunt confecţionate structurile de rezistenţă. Chiar dacă sunt foarte exigentă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor executate, pot să mă declar mulţumită de ceea ce se face la Negreşti”, a mai spus Aurelia Fedorca.

Edilul şef îşi doreşte ca timpul să fie frumos şi în continuare pentru ca lucrările să evolueze cât mai mult. „Sper să ne mai ţină timpul pentru a avansa lucrările. Timpul de finalizare a acestor lucrări este de 24 de luni de la începerea lor, însă constructorii ne-au dat asigurări că vor finaliza mai devreme”, a mai precizat primarul Aurelia Fedorca.

Simbolul oraşului
Fiind vorba despre o investiţie de circa 14 milioane de lei, piatra de temelie a clădirii a fost pusă la finele lunii iulie chiar de Liviu Dragnea, pe atunci Ministrul Dezvoltării, cel care a făcut posibilă finanţarea acestui proiect. Dacă lucrurile decurg conform graficului, investiţia va fi finalizată până la începutul lunii august a anului 2017.
Potrivit proiectului, Centrul Multicultural Negrești-Oaș va cuprinde o sală de spectacole și teatru, bibliotecă, cinematograf, galerie pentru expoziții, parcare subterană şi altele. „Centrul Multicultural Negrești-Oaș este construit în centrul orașului, pe terenul deținut de Primărie, după un proiect inovator. Ne dorim ca acest centru să devină un simbol al capitalei Țării Oașului la împlinirea a 50 de ani de când a primit statutul de oraș”, a mai spus primarul Aurelia Fedorca.

centru2

fedorca

centru3

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts