More

    ZIUA ARMATEI, celebrată SOLEMN la SATU MARE. GALERIE FOTO cu manifestările de la MONUMENTUL EROILOR

    armata1

    Ziua Armatei a fost sărbătorită, azi dimineaţă, într-un cadrul solemn la Satu Mare, manifestările fiind organizate la Monumentul Eroilor.

    armata2

    La această sărbătoare a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care, la sosirea sa pe platoul din faţa Monumentului, a trecut în revistă Garda de Onoare.

    armata3

    Alături de ministrul Mircea Duşa, la eveniment au mai fost prezenţi ministerul secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării, Gabriel Leş, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Alfatter Tamas, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, veterani de război, reprezentanţii instituţiilor subordonate Ministerului Apărării şi a Ministerului de Interne, reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, elevi, sau simpli cetăţeni.

    armata4

    În continuarea manifestărilor, un sobor de preoţi au oficiat un Te-Deum şi au ridicat un parastas în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

    armata5

    S-a trecut apoi la depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor.

    armata6

    armata7

    Au fost depuse coroane din partea Guvernului României, a Ministerului Apărării, a Prefecturii, Consiliului Judeţean, a veteranilor de război, a instituţiilor din judeţ dar şi din partea unităţilor şcolare sau a partidelor politice.

    armata8

    Manifestarea de la Satu mare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

    armata9

    armata10

    Manifestările dedicatei Zilei Armatei Române vor continua azi, de la ora 12.30, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” din Carei, unde este anunţată şi o grandioasă paradă militară.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE