More


  Atentate la Paris: Omagiu național în memoria victimelor pe 27 noiembrie

  =

  2

  Un omagiu național pentru victimele atentatelor teroriste comise vinerea trecută la Paris, prezidat de șeful statului francez François Hollande, va fi organizat în capitala Franței pe 27 noiembrie, a anunțat vineri Palatul Elysée, potrivit AFP.

  Ceremonia se va desfășura în curtea Domului Invalizilor din Paris, unde este îngropat Napoleon, la două săptămâni după atacurile de la Paris care s-au soldat cu 129 de morți și 352 de răniți.

  Toate victimele atacurilor au fost identificate, primele înmormântări urmând să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, conform primăriei din Paris.

  Omagiul național va avea loc la finalul unei săptămâni diplomatice pline pentru președintele francez, care urmează să se întâlnească cu Barack Obama marți, la Washington, și apoi cu omologul său rus Vladimir Putin joi, la Moscova, pentru a construi o coaliție unită pentru lupta împotriva organizației Statul Islamic (SI), care a revendicat atacurile.

  Presupusul organizator al atentatelor, cele mai sângeroase comise vreodată pe teritoriul Franței, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis în cursul operațiunii antiteroriste de miercuri de la Saint-Denis, în nordul Parisului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img