More  Bancontele FALSE de 10 lei au apărut şi în CAREI

  bani

  Bancnotele false de 10 lei care au umplut Transilvania au ajuns şi în Carei. Banii contrafăcuţi sunt plasaţi în special în micile unităţi comerciale, unde nu există aparatură de verificare. Majoritatea comercianţilor au aflat că au fost păcăliţi abia în momentul în care şi-au dus încasările la bănci. Potrivit DIICOT, aceste bancnote sunt falsificate de un grup infracţional extrem de bine organizat. Careienii care intră în posesia unor asemenea bancnote sunt rugaţi să sesizeze imediat Poliţia.În niciun caz să nu încerce să scape de banii falşi plasându-i altora căci riscă să fie acuzaţi de punerea în circulaţie de monedă falsificată.

  Banii falşi, depistaţi la bănci
  Numeroşi comercianţi din Carei au avut parte de un adevărat şoc când şi-au dus încasările la bănci pentru a le depune în conturi. La numărarea banilor, au observat că angajaţii băncilor sunt foarte atenţi cu bancnotele de 10 lei. În tot mai multe cazuri s-au descoperit bancnote false cu această valoare. Potrivit legii, a fost anunţată imediat Poliţia, care a preluat cercetările.
  Potrivit primelor informaţii, bancnotele false au fost plasate în unităţi comerciale mici, unde nu există aparatură de verificare a banilor. Se pare că banii contrafăcuţi au ajuns şi în buzunarele comercianţilor din piaţă. Nu degeaba, din cauza zvonurilor care s-au răspândit cu repeziciune, numeroşi comercianţi refuză bancontele de 10 lei, temându-se că pot fi false.
  Careienii care intră în posesia bancnotelor falsificate sunt rugaţi să sune la 112 sau să anunţe Poliţia municipiului Carei.

  Aflux de bani falşi în Transilvania
  Mai multe județe din Transilvania se confruntă cu un aflux de bancnote false pe piață. Este vorba de judeţele Bihor, Cluj, Timiş, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Potrivit DIICOT, zeci de reclamaţii au fost înregistrate la sediul structurii din Oradea. Plângeri au venit inclusiv de la reprezentanții unor instituții financiare care susțin că au primit bancnote false de 10 lei.
  Anchetatorii vorbesc de o reţea foarte bine organizată şi fac apel la oameni să fie atenţi la deosebirile dintre bancnotele valabile şi cele false. Potrivit anchetatorilor, membrii acestui grup deţin aparatură specială, întrucât niciodată nu s-a mai întâmplat să apară pe piaţă bancnote în lei contrafăcute atât de bine.
  Bancnotele false sunt mai deschise la culoare şi pe măsură ce sunt manevrate crapă vopseaua de pe ele (nu rămân la fel de netede). Este o diferenţă şi la desenul din pătratul din partea stângă sus şi pe bancnotele adevărate trebuie să fie văzut numărul 10 (lei) de şapte ori. Spicele aurii sunt mult mai scurte pe decupeul transparent de pe bancnotele false. Nu în ultimul rând, ar fi de reţinut că bancnotele false sunt mai scurte cu 3 milimetri decât cele reale. Cea mai simplă metodă de verificare dacă bancnota este falsă sau nu este să încercați să răzuiți culoarea cu o cheie. Dacă culoarea se răzuiește este unul din semnele clare ca bancnota este falsă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE