More

    COZI interminabile de TIR-URI la Vama PETEA. CONTROALE la SÂNGE

    vama1

    Coada autotrenurilor care aşteptau să intre azi dimineaţă în Vama Petea de întindea pe o distanţă de aproape 2 km, până la intrarea în Dorolţ.

    vama2

    Rândul de tir-uri s-a format din cauza faptului că au fost înteţine controalele la punctul de trecere a frontierei fiind făcute verificări mai amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară.

    Chiar dacă autorităţile susţin că timpul de verificare este de 3-5 minute, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa.

    Şoferii de tir sunt nemulţumiţi de faptul că un autotren stă în vamă peste 30 de minute.

    vama3

    “Am stat 45 de minute pe loc. Asta înseamnă că cel puţin tot atâta timp un tir a stat în vamă la control. Cu toate controalele lor, verificarea unui tir nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute. Nu ştim ce se întâmplă acolo”, ne-a spus unul dintre şoferi care a mai precizat că până în acel moment a stat aproape două ore la rând şi, la ritmul în care se fac controalele va trebui să mai aştepte încă cel puţin o oră.

    vama4

    Măsura nu se aplică doar la Petea, ci la toate frontierele pentru a preveni intrarea sau ieșirea unor persoane care pot amenința securitatea fiecărui stat în parte. Este vorba despre o măsură temporară.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE