More


  Colocviu despre depășirea crizei sentimentale la Biblioteca Județeană

  =

  colocviu

  Biblioteca Județeană, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, și Colegiul Național “Doamna Stanca“ organizează joi, 26 noiembrie, cu începere de la ora 1300, în Sala Multimedia, un colocviu despre depășirea situațiilor de criză sentimentală.

  Au răspuns prezent invitației psihologul Romina Onanie și psihopedagogul Romina Talpoș din cadrul DGASPC Satu Mare, care vor furniza elevilor din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național “Doamna Stanca“ informații și sfaturi utile pentru depășirea situațiilor de criză sentimentală.

  Specialiștii definesc starea de criză ca fiind “acea situaţie în care o persoană se confruntă cu un obstacol major ce îi blochează obiectivele de viaţă şi care nu poate fi depăşit cu ajutorul metodelor obişnuite de rezolvare a problemelor“, și tot ei apreciază faptul că “fiecare criză depăşită cu succes determină formarea unor abilităţi personale care vor fi folosite în depăşirea unor crize ulterioare. Astfel, în anumite situaţii, criza reprezintă o posibilitate de creştere şi dezvoltare“.

  Evenimentul, inițiat de bibliotecarii din cadrul Secției de împrumut pentru adulți, se înscrie în seria activităților derulate sub genericul Ateliere de dezvoltare personală. În cadrul acestor ateliere, cu periodicitate lunară, destinate în principal adolescenților și tinerilor, sunt dezbătute aspecte care vizează combaterea consumului de alcool și droguri, probleme de comunicare și comportament, depășirea situațiitor de criză sentimentală, dar și alte teme, la propunerea participanților.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img